Κουφάλια:Ομιλία Μαυρουδή Μηντσιούδη-“Πρώτα ο Πολίτης” (vid)

Δελτίο τύπου του Συνδυασμού ‘Πρώτα ο Πολίτης’

Πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 23 Μαΐου 2019, η ομιλία του Επικεφαλής του Συνδυασμού ‘Πρώτα ο Πολίτης’ και υποψηφίου Δημάρχου Χαλκηδόνος κ.Μαυρούδη Μηντσιούδη στην κεντρική Πλατεία Κουφαλίων.
Στην πολυπληθέστερη, κατά γενική ομολογία, συγκέντρωση μέχρι σήμερα ο κ.Μηντσιούδης, αφού καλωσόρισε το Δήμαρχο Χαλκηδόνος κ.Τσουκνιδά, αναφέρθηκε στο έργο που επιτελέστηκε τα 5 τελευταία χρόνια, έργο που είχε ως αποτέλεσμα την αποκατάσταση της αξιοπιστίας του Δήμου Χαλκηδόνος, αλλά και στο σχεδιασμό της επόμενης μέρας.
Πιο συγκεκριμένα, έγινε αναφορά για την οικονομική εξυγίανση του Δήμου ως εξής: <<Κάποιοι συνυποψήφιοί μου παραβλέπουν το σημαντικότερο επίτευγμα, την οικονομική εξυγίανση του Δήμου μας, ενός Δήμου που στο Ταμείο του όταν αναλάβαμε τη διοίκηση είχε περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ , τα χρέη του όμως άγγιζαν τα 12 εκατομμύρια ευρώ. Προφανώς δεν γνωρίζουν πόσο σημαντική είναι αυτή η εξυγίανση, διότι χωρίς αυτήν δεν μπορεί να υπάρξει καμία μελέτη, κανένα Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα, κανένα έργο για τον τόπο μας. Ενδεικτικά σας αναφέρω πως μόνο για δικαστικές αποφάσεις εναντίον του Δήμου από έργα ή προμηθευτές πληρώσαμε 3 εκατομμύρια ευρώ. Σήμερα όμως, μπορώ να σας διαβεβαιώσω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο πως ουδείς διεκδικεί έστω και 1 ευρώ από το Δήμο μας, διότι δεν υπάρχει ούτε 1 ευρώ για έργα ή προμήθειες εκτός νόμιμης διαδικασίας και το Ταμείο του Δήμου μας αγγίζει τα 8 εκατομμύρια>>.
Σχετικά με το κομμάτι των έργων, ο κ.Μηντσιούδης αναφέρθηκε στα μικρά έργα της καθημερινότητας, αλλά και στα μεγάλα αναπτυξιακά έργα που τρέχουν στο Δήμο μας. Πιο συγκεκριμένα, είπε: << Ενδεικτικά θα αναφερθώ στις εργασίες συντήρησης όλων των σχολικών συγκροτημάτων και των παιδικών σταθμών, των Δημοτικών πλατειών και των Δημοτικών κτιρίων, όπου έγιναν όλες οι απαραίτητες υδραυλικές, ξυλουργικές, ηλεκτρολογικές, σιδηρουργικές, οικοδομικές παρεμβάσεις και εργασίες.
Μετά από πολλά χρόνια καταστήσαμε λειτουργικό το κλειστό Γυμναστήριο Προχώματος, ενώ παράλληλα συντηρήσαμε και ανακαινίσαμε τις υπάρχουσες αθλητικές υποδομές όπως τα κλειστά γυμναστήρια των Κουφαλίων, τα γήπεδα ποδοσφαίρου στα Κουφάλια, στο Πρόχωμα, τον Καστανά και τον Ακροπόταμο, τα δημοτικά κτίρια στα οποία φιλοξενούνται οι αθλητικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι.
Και εδώ θέλω με την ευκαιρία να πω, μια που αναφερθήκαμε στις αθλητικές και πολιτιστικές υποδομές, ότι δεν μείναμε μόνο στη συντήρησή τους, αλλά χάρη στην οικονομική εξυγίανση που αναφέραμε κατορθώσαμε να χρηματοδοτήσουμε όλους τους αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους του δήμου μας με 200.000€ δείχνοντας έμπρακτα τη στήριξή μας στον αθλητισμό, τον πολιτισμό και στους ανθρώπους όλων αυτών των συλλόγων.
Ακόμη, έργα αναπτυξιακά και με περιβαλλοντικό αποτύπωμα που θα βελτιώσουν τη ζωή μας, τη ζωή των παιδιών μας όπως:
• Η Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος Τηλεμετρίας ελέγχου διαρροών των δικτύων ύδρευσης ΔΕ Κουφαλίων και ΔΕ Αγίου Αθανασίου Π/Υ 1.500.000€ (ΕΣΠΑ 2014-2020)
• H αναβάθμιση του Βιολογικού Καθαρισμού Κουφαλίων Π/Υ 1.612.000€ (ΕΣΠΑ 2014-2020)
Το Δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων Προχώματος – Καστανά – Ακροποτάμου και η σύνδεση του με το Βιολογικό του Ακροποτάμου Π/Υ 3.825.231€ (ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ)
• Η Αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης Κουφαλίων 2.972.024€ (ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ)
• Η Δημιουργία Πράσινου Σημείου Π/Υ 374.000€ για απόθεση ανακυκλώσιμων αντικειμένων και τοποθέτηση καφέ κάδων για βρώσιμα έλαια και φαγώσιμα (INTERREG)
• Η Τοποθέτηση Υπόγειων Κάδων Απορριμμάτων 3000lt σε όλο το Δήμο Π/Υ 233.000€ μέσω Πράσινου Ταμείου
• Η Κατασκευή μονάδας αποσυμπίεσης και τροφοδότησης με φυσικό αέριο στα Κουφάλια και ολοκλήρωση του Δικτύου εντός του έτους, καθώς και επέκταση του στη Χαλκηδόνα και τον Άγιο Αθανάσιο και σε βάθος 5ετίας σε όλο το Δήμο (ΕΔΑ ΘΕΣΣ 2014-2020)
• Η Κατασκευή γεωτρήσεων στα Κουφάλια, το Πρόχωμα και το Παρθένιο Π/Υ 110.000€, για να λυθούν οριστικά τα προβλήματα λειψυδρίας, η γεώτρηση του Προχώματος έχει ολοκληρωθεί και θα δοθεί σε χρήση, για τις γεωτρήσεις Κουφαλίων και Παρθενίου εκπονούνται μελέτες ανόρυξης και κατόπιν θα δημοπρατηθούν

ΒΙΝΤΕΟ

• Η Δημιουργία κυκλικών κόμβων στις εισόδους των Κουφαλίων στο πλαίσιο της βιώσιμης αστικής κινητικότητας και το συγκοινωνιακό σχεδιασμό καλών πρακτικών, βασισμένο σε Ευρωπαϊκά πρότυπα (Πράσινο Ταμείο)
• Θέλω να αναφερθώ ιδιαίτερα για την επέκταση των Κουφαλίων, ότι καταφέραμε μέσα από 2 προγράμματα (ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ και LEADER) να εξασφαλίσουμε 3.000.000 € για την κατασκευή δικτύου όμβριων, την κρασπέδωση και ασφαλτόστρωση των δρόμων, γιατί για εμάς όλοι οι Δημότες πρέπει να είναι ίσοι και να έχουν την ίδια ποιότητα ζωής
• Εδώ στα Κουφάλια, και για τους αγρότες θέλω να αναφερθώ στο αρδευτικό δίκτυο, ένα έργο Π/Υ 4.500.000€ το οποίο είχε βαλτώσει κινδυνεύοντας να χαθεί και με παρεμβάσεις στον τότε Υπουργό καταφέραμε σήμερα να έχει τελειώσει και να απομένει μόνο η ηλεκτροδότηση του για να δοθεί σε χρήση στους Αγρότες μας. Ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο, ένα έργο που θα δώσει δύναμη και ώθηση στους αγρότες μας.
• Για την Αγροτική οδοποιία, άμεσα θα ξεκινήσει στη θέση Βρυσούλα η ασφαλτόστρωση του δρόμου από τα Κουφάλια μέχρι το Δυτικό Π/Υ 523.000€ (ΕΣΠΑ ), καθώς και πολλές άλλες παρεμβάσεις που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια στο σύνολο της αγροτικής οδοποιίας σε όλο το Δήμο, γεγονός που το γνωρίζετε πολύ καλά όλοι εσείς οι αγρότες.
• Πάνω σ’ αυτό θέλω να συνεχίσω και με τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας σε όλο το Δήμο, τη βαρδαρόβαση, το φράγμα της Έλλης, ο καθαρισμός ρεμάτων, η κατασκευή οχετών, η θωράκιση όλων των κοινοτήτων του Δήμου, η Τάφρος Τ10 στη Χαλκηδόνα, τα αποστραγγιστικά Παρθενίου και Αδένδρου, συγχρηματοδοτούμενα από το Δήμο και την Περιφέρεια Κεντρ. Μακεδονίας. Έργα που είναι η συνέχεια όλων εκείνων των σημαντικών παρεμβάσεων που έγιναν πριν 2 χρόνια περίπου, έργα τα οποία επιμελήθηκα προσωπικά σε συνεργασία με την ΠΚΜ, έγινε ο καθαρισμός ρεμάτων και καναλιών που σε κάποια από αυτά, σύμφωνα με τις δικές σας μαρτυρίες είχε να γίνει παρέμβαση πάνω από 50 χρόνια.
• Σε δημοπράτηση είναι και τα αντιπλημμυρικά έργα στη νότια είσοδο των Κουφαλίων και η κατασκευή κυκλικού κόμβου, ώστε να ξεκινήσουν σύντομα, ένα έργο πνοής το οποίο θα βάλει τέλος στην ταλαιπωρία τόσων ετών των συνδημοτών μας. Π/Υ 511.000€ ( ΠΚΜ + Ι.Π.)
• Η ανακατασκευή 35 παιδικών χαρών σε όλο το Δήμο και τους Παιδικούς σταθμούς (οι 14 ήδη έχουν κατασκευαστεί και οι υπόλοιπες στο προσεχές διάστημα) συνολικού Π/Υ 1.000.000€, χωρίς μάλιστα ο Δήμος μας να χρεωθεί ούτε 1 ευρώ.
Έργα πολλών εκατομμυρίων.
Έργα που μας κατατάσσουν στην 1η θέση απορρόφησης κονδυλίων και χρηματοδότησης στην Κεντρική Μακεδονία σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών, γιατί δεν υπήρξε Πρόγραμμα, είτε σε Ευρωπαϊκό, είτε σε Εθνικό επίπεδο (ΕΣΠΑ, ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ, INTERREG, LEADER ) στο οποίο να μην κατατέθηκε πρόταση.
Όταν οι άλλοι μιλούν για όραμα και μας γυρνούν 5 χρόνια πίσω, εμείς υλοποιούμε έργα που οδηγούν το Δήμο μας στην ανάπτυξη και το μέλλον.
Και συνεχίζουμε να εμπλουτίζουμε καθημερινά το σχεδιασμό μας για την επόμενη μέρα, κάτι που επιτυγχάνεται με πολλή προσπάθεια και δουλειά.
Στο σχεδιασμό αυτό εντάσσουμε:
• Την ενεργειακή αναβάθμιση σε ενεργοβόρα σχολεία: ΕΠΑΛ Κουφαλίων , Γυμνάσιο – Λύκειο Αγίου Αθανασίου, Γυμνάσιο – Λύκειο Αδένδρου, Γυμνάσιο Χαλκηδόνας για εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων. Π/Υ 2.420.000€ (ΕΣΠΑ 14-20, υποβ.30-5-2018)
• Την επέκταση των κτιριακών χώρων Γυμνασίου-Λυκείου των Κουφαλίων και Γυμνασίου-Λυκείου του Αγίου Αθανασίου για την κατασκευή νέων αιθουσών διδασκαλίας.
• Τη δημιουργία Ειδικού γραφείου ένταξης και προώθησης των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στους νέους ανθρώπους, που σημαίνει ότι θα τους βοηθήσουμε να βρούμε από κοινού τα προγράμματα που τους ταιριάζουν και στα οποία έχουν κλίση. Διότι, σ’ αυτούς θα στρέψουμε την προσοχή και το ενδιαφέρον μας, αυτοί είναι το μέλλον του τόπου μας, αυτοί είναι που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη τον τόπο μας.
Ιδιαίτερη μνεία έγινε στο θέμα της ασφάλειας, σχετικά με το οποίο ο Υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκηδόνος ανέφερε χαρακτηριστικά: << Σημαντικό είναι ακόμη να αναφέρουμε πως την ώρα που σ’ όλη την Ελλάδα, λόγω της οικονομικής συγκυρίας, καταργούνται και συρρικνώνονται οι κρατικές δομές, εμείς κατορθώσαμε όχι μόνο να διατηρήσουμε τις υπάρχουσες δομές ασφάλειας στο Δήμο μας όπως το Τμήμα Τάξης στα Κουφάλια, το Τμήμα Τροχαίας στη Χαλκηδόνα και το Τμήμα της Συνοριοφυλακής στον Άγιο Αθανάσιο, αλλά καταφέραμε να προχωρήσουμε στην ίδρυση Τμήματος Ασφαλείας στη Χαλκηδόνα. Έτσι, ο Δήμος μας είναι από τους ελάχιστους πανελληνίως στους οποίους λειτουργούν και οι 4 δομές ασφάλειας του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως. Ακόμη σημαντικό είναι να αναφερθούμε και στην ίδρυση του Πυροσβεστικού Σταθμού Β΄ τάξης, στελεχωμένου και με μόνιμο προσωπικό και με τους εθελοντές μας και θέλω να τονίσω ότι σε όλη την Κεντρική Μακεδονία μόνο 2 τέτοιοι σταθμοί πήραν έγκριση λειτουργίας. Δομές που εμπεδώνουν και εξασφαλίζουν το αίσθημα ασφάλειας της ζωής και της περιουσίας των Δημοτών μας, για εμάς αυτό αποτελεί πρώτη προτεραιότητα>>.
Στο τελευταίο σκέλος της ομιλίας του ο κ.Μηντσιούδης απεύθυνε κάλεσμα στους νέους, λέγοντας χαρακτηριστικά: << Εδώ θέλω να καλωσορίσω τα παιδιά μου, τα παιδιά μας, τους 17ρηδες που για πρώτη φορά συμμετέχουν στις εκλογές. Η συμμετοχή τους θα είναι καθοριστική για την ενότητα και τη σύνθεση των κοινωνιών, γιατί αυτοί οι νέοι είναι η μεγαλύτερη επένδυση για κάθε τόπο.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο φλέγον ζήτημα του Τοπικισμού που έχουν ανάγει σε σημαία τους κάποιοι συνυποψήφιοί του, λέγοντας χαρακτηριστικά: << Συνδημότισσες και συνδημότες, Θέλω να κάνω και μια αναφορά στο θέμα του Τοπικισμού για το οποίο μας κατηγορούν, τους απαντώ με τα έργα που έγιναν και γίνονται σε όλες τις Δημοτικές ενότητες: • την αποχέτευση και τον υπερσύγχρονο Βιολογικό σταθμό Χαλκηδόνας και Αδένδρου Π/Υ 23.000.000€, • το αποχετευτικό δίκτυο της Γέφυρας Π/Υ 13.400.000€, • το αποχετευτικό δίκτυο του Βαθυλάκου και της Μεσημβρίας Π/Υ 11.100.000€, • την αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης στον Άγιο Αθανάσιο με την κατασκευή γεωτρήσεων με αγωγό μεταφοράς νερού στη Μεσημβρία και την κατασκευή υδατοδεξαμενής στον Άγιο Αθανάσιο Π/Υ 1.100.000€, • την κατασκευή του αρδευτικού στη Μεσημβρία Π/Υ 11.000.000€, • την κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου στη Μεσημβρία Π/Υ 445.000€, • την ενεργειακή αναβάθμιση του Κλειστού Γυμναστηρίου Γέφυρας Π/Υ 675.000€, • την κατασκευή νέων Γηπέδων στη Γέφυρα και τον Άγιο Αθανάσιο Π/Υ 675.000€ Πώς μπορεί λοιπόν κάποιος ακούγοντας όλα τα παραπάνω να μας κατηγορήσει για Τοπικισμό;;;;; Γιατί εμείς με τα έργα εξασφαλίζουμε την ισόρροπη ανάπτυξη σε όλο το Δήμο, με τα έργα εμείς στοχεύουμε στη σύνθεση των κοινωνιών, όταν άλλοι επενδύουν στο διχασμό τους. Δεν θα σηκώσουμε το γάντι της αντιπαράθεσης απέναντι στα διχαστικά δημοσιεύματα που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο, αλλά και ως έντυπο από σπίτι σε σπίτι δηλητηριάζοντας τις κοινωνίες μας και γυρνώντας μας πολλά χρόνια πίσω. Το ότι είμαι γεννημένος στα Κουφάλια, δεν σημαίνει ότι μπορεί κάποιος να μου αφαιρέσει το δικαίωμα να είμαι Δήμαρχος όλου του Δήμου Χαλκηδόνος, και αυτό θα είμαι, και θα το αποδείξω από την επόμενη ημέρα των εκλογών. Δήμαρχος όλου του Δήμου Χαλκηδόνος, Δήμαρχος όλων των Δημοτών. Γι’ αυτό σας καλώ την Κυριακή να ενώσουμε τις κοινωνίες και τους ανθρώπους του τόπου μας, το σημαντικότερο και πιο μεγάλο έργο>>.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ.Μηντσιούδης και αφού ζήτησε τη στήριξη όλων των Δημοτών στον νικηφόρο, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, αυτόν αγώνα, προχώρησε σε μια προσωπική δέσμευση προς τους όλους τους Δημότες του Δήμου Χαλκηδόνος, λέγοντας:
<< Είναι δέσμευση και ευθύνη για μένα και για όλους μας για τα επόμενα 4 χρόνια με πολύ μεγαλύτερο πάθος και περισσότερη δουλειά να συνεχίσουμε να δίνουμε λύσεις και να στεκόμαστε έμπρακτα δίπλα σας κάνοντας πράξη το σύνθημά μας ¨ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ¨.
Για να πάμε τον τόπο μας μπροστά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.
Ας ενωθούμε όλοι μαζί γιατί μόνο έτσι μπορεί ο τόπος αυτός, ο δικός μας τόπος και των παιδιών μας να πάει μπροστά.
Εμπρός λοιπόν την Κυριακή δυνατά «ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ»
Αυτή η παρουσία σας με κάνει να νιώθω ότι αυτά που έκανα για όλους σας τα 5 χρόνια, ήταν το ελάχιστο.
Θέλω να είστε βέβαιοι, ως Δήμαρχος θα είναι ακόμη περισσότερη η βοήθεια που μπορώ να σας δώσω.
Δώστε μου τη δύναμη να μείνω δίπλα σας
Δώστε μας τη δύναμη να πάμε όλοι μαζί τον τόπο αυτό ψηλά, εκεί που αξίζει.
Δώστε τη δύναμη να φτιάξουμε έναν τόπο με μέλλον για τα παιδιά μας.
Είμαι σίγουρος ότι από σήμερα θα κάνετε κάθε προσπάθεια, με όλες σας τις δυνάμεις, την Κυριακή να είναι στην κορυφή ‘ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ’

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *