Δ.Χαλκηδόνος:Συνάντηση με εθελοντές για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ “ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ

Μετά από πρόσκληση του Αντιδημάρχου κ. Ιωάννη Μπατζαρακίδη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Δημαρχείο Κουφαλίων (Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020 6.30’μ.μ.), μεταξύ αυτού και των φιλόζωων εθελοντών του Δήμου μας στα πλαίσια του ανθρωπισμού και του πολιτισμού για τη διαχείριση και αντιμετώπιση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς βάση των διατάξεων του νόμου 4039/14.
Μέσα σε ένα κλίμα φιλικής διάθεσης, συνεννόησης και συνεργασίας, έχοντας ένα κοινό στόχο συζητήθηκαν τα θέματα που αφορούν τη σίτηση, την περίθαλψη, τη στείρωση, καθώς και τον εμβολιασμό και την ηλεκτρονική σήμανση (microchip) των αδέσποτων φίλων μας μέσω προγράμματος του Δήμου.
ΑΔΕΣΠΟΤΑ, τα οποία προέκυψαν από τις εγκαταλείψεις ασυνείδητων ανθρώπων με παντελή έλλειψη παιδείας και ανωτερότητας. Ανθρώπων που αποποιούνται τις ευθύνες τους και δεν σέβονται τους συμπολίτες τους, δημιουργώντας προβλήματα στο κοινωνικό σύνολο.
Κύριο μέλημα των εθελοντών είναι ο έλεγχος του συνεχούς αυξανόμενου αριθμού και περιορισμός των αδέσποτων με υπεύθυνες υιοθεσίες.
Καταλυτικό ρόλο στην επίτευξη του στόχου μας θα αποτελέσει η ενημέρωση στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης των κοινοτικών διαμερισμάτων του Δήμου μας από καταρτισμένη Ζωωφιλική Ομάδα αναγνωρισμένη και εγκεκριμένη από το Υπουργείο Παιδείας.
Στην συζήτηση τέθηκε ως προτεραιότητα η επισήμανση και αντιμετώπιση για την κακοποίηση και την συστηματική θανάτωση των αδέσποτων ζώων, όπως αυτό αποτελεί ποινικό αδίκημα και διώκεται από τον νόμο με βαρύτατες κυρώσεις.
Τέλος κάνουμε πρόσκληση σε όσους θέλουν να συμπεριληφθούν στην ομάδα μας ως εθελοντές και να συμμετέχουν σε αυτήν την προσπάθεια ζωοφιλικής και κοινωνικής προσφοράς.(Πατήστε ΕΔΩ)

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ κ. ΙΩΑΝΝΗ ΜΠΑΤΖΑΡΑΚΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΤΙΜΗΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΒΟΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *