Κουφάλια:Το «διαμάντι» του ελληνικού στίβου, Νικολέτα Μιχαηλίδου, μιλά στο GWomen

Photo Credits: Ραφαήλ Γεωργιάδης / Eurokinissi

Το «διαμάντι» του ελληνικού στίβου, Νικολέτα Μιχαηλίδου, μιλά στο GWomen

Μαριλένα Καλόπλαστου

Για την 16χρονη Νικολέτα ο πρωταθλητισμός μπορεί να απαιτεί θυσίες όμως είναι διατεθειμένη να τις κάνει μέχρις ότου βρεθεί στη μεγάλη του γιορτή, τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αν έπρεπε να διαλέξει κάποιο ομαδικό άθλημα θα διάλεγε μάλλον το βόλεϊ. Ωστόσο ο στίβος είναι το δικό της πεδίο δράσης. Η 16χρονη, Νικολέτα Μιχαηλίδου, ξεκίνησε το άλμα εις ύψος στο δημοτικό και ονειρεύεται μια μέρα να συμμετάσχει με το εθνόσημο, στη μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού, τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μια άλλη «γιορτή», σε πολύ μικρότερο βεληνεκές, μα με μεγάλη επιρροή σε μια απόφαση ζωής για εκείνη, ήταν οι αγώνες που διοργάνωσε το σχολείο της και στάθηκαν η αφορμή για να ξεκινήσει τον στίβο. Η εμπειρία της άρεσε πολύ, κι αποφάσισε να το δοκιμάσει. Βασικός της στόχος; «Θέλω να βελτιώνομαι συνεχώς», λέει μιλώντας στο GWomen.

«Θεωρώ ότι με σκληρή δουλειά μπορώ να πετύχω τους στόχους μου. Ονειρεύομαι να συμμετέχω σε διεθνείς διοργανώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Με υπομονή και επιμονή πιστεύω να τα καταφέρω», προσθέτει έχοντας πετύχει τον βασικό της στόχο για τη φετινή χρονιά που ήταν η παρουσία στους Ευρωπαϊκούς Κ18 στο Ισραήλ!

Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ

gazzetta.gr