Κουφάλια-Τοπικό Συμβούλιο:”Ακολουθούμε όλοι μας τις οδηγίες”

Το τοπικό συμβούλιο Κουφαλίων, απευθυνόμενοι προς τους συμπολίτες μας, θα θέλαμε να παρακαλέσουμε να ακολουθούμε όλοι μας τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας πολιτικής προστασίας και να δείξουμε στις δύσκολες αυτές ώρες που περνάει η χώρα μας πνεύμα σύνεσης, υπευθυνότητας  και αλληλεγγύης.

Είναι σημαντικό να περιορίσουμε τις άσκοπες εξόδους μας και να μένουμε σπίτι.  Οι ειδικοί μιλάνε για ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης τις επόμενες εβδομάδες αλλά και ότι βρισκόμαστε ακόμη σε θέση να επιβραδύνουμε την εξάπλωση του ιού και ο μόνος τρόπος για να το πετύχουμε είναι να δείξουμε υπευθυνότητα και να μείνουμε στο σπίτι.

Είναι πολύ σημαντικό  να μπορέσει το σύστημα υγείας της χώρας μας να ανταποκριθεί για να νοσηλεύσει τους ασθενείς στις ΜΕΘ. Μια ραγδαία επιδείνωση θα γεμίσει τις ΜΕΘ και η θνησιμότητα μπορεί να ανέβει σε υψηλό ποσοστό.

Δεν είναι ανάγκη να υπάρχει πανικός αλλά σύνεση. Μπορούμε να κάνουμε τις όποιες αναγκαίες αγορές συνετά  με  το να οργανώνουμε και να προγραμματίζουμε τις ανάγκες μας ώστε να βγαίνουμε από το σπίτι στοχευμένα και όσο το δυνατό λιγότερο.

Ήδη έχουμε θρηνήσει ένα θύμα στην χώρα μας γεγονός που πρέπει να μας κάνει να καταλάβουμε ότι δεν πρόκειται για ένα αστείο αλλά για ζήτημα που πρέπει να το αντιμετωπίζουμε με μεγάλη σοβαρότητα για να μην θρηνήσουμε για κάποιο δικό μας αγαπημένο πρόσωπο στις προσεχείς εβδομάδες τις εξάπλωσης του ιού.

Είναι πραγματικά λυπηρό να βλέπουμε πολλούς ανθρώπους γύρω μας να λειτουργούν απερίσκεπτα και χωρίς σταγόνα κοινωνικής ευαισθησίας προς τους συνανθρώπους μας που κινδυνεύουν  περισσότερο από τον ιό.

Παρακαλούμε επίσης όλους τους φορείς της πόλης μας να αναβάλουν τις όποιες προγραμματισμένες εκδηλώσεις και να ενημερώνουν και να ευαισθητοποιούν τα μέλη τους μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης  μέχρι την ύφεση της κατάστασης.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε να βγούμε γρήγορα από την δύσκολη αυτή κατάσταση και να μην θρηνήσουμε άλλα ανθρώπινα Θύματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *