Κουφάλια:Κεντρική προεκλογική ομιλία του Φάνη Παπά

“Κεντρική προεκλογική ομιλία του Φάνη Παπά προς τους πολίτες του Δ.Χαλκηδόνας, με εστίαση στο διακύβευμα των εκλογών και στα αναπτυξιακά ζητήματα της ευρύτερης περιοχής”.

Σε μια όμορφη βραδιά στο ανοιχτό θεατράκι του Δημοτικού Πάρκου Κουφαλίων, πραγματοποίησε ο υποψήφιος βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Φάνης Παπάς, την κεντρική προεκλογική του ομιλία απευθυνόμενος στους πολίτες του Δήμου Χαλκηδόνας.

Οι πολίτες τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση του κ. Παπά, ο οποίος επικέντρωσε την ομιλία του στον πρωτογενή τομέα, αναφερόμενος σε συγκεκριμένα ζητήματα του κάμπου της Θεσσαλονίκης, αλλά και σε αναπτυξιακά ζητήματα της ευρύτερης περιοχής.

«Ο δήμος Χαλκηδόνος είναι ένας τόπος, που εφόσον αξιοποιηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματά του, έχει τεράστια περιθώρια ανάπτυξης και προσέλκυσης μόνιμων κατοίκων. Η περιοχή έχει εξαιρετικά αναπτυγμένο πρωτογενή τομέα, η αγροτική παραγωγή είναι σημαντική όχι μόνο για την τοπική, αλλά και για την περιφερειακή και εθνική οικονομία, ενώ λόγω και των υπερτοπικών οδικών αξόνων που διέρχονται, μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεψιμότητας, αλλά και ταυτόχρονα πόλο έλξης για κατοικία εργαζομένων σε επιχειρήσεις, είτε της Θεσσαλονίκης, είτε της ευρύτερης περιοχής.

Οι υποδομές τα τελευταία χρόνια έχουν βελτιωθεί σημαντικά. Η προσπάθεια αυτή, στην οποία συνεργάζονται η κεντρική διοίκηση και η αυτοδιοίκηση, πρέπει να συνεχιστεί. Η περιοχή μπορεί να γίνει επενδυτικός προορισμός, λόγω της συνδεσιμότητάς της με τους άλλους νομούς, γι’ αυτό πρώτον η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δρομολόγησε επιτέλους την κατασκευή ενός έργου, που για χρόνια έμενε στα συρτάρια, βρήκε τη χρηματοδότηση και είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την έναρξη των εργασιών κατασκευής. Και αναφέρομαι στη μετατροπή της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Έδεσσας σε αυτοκινητόδρομο, κύριο αντικείμενο του οποίου είναι η παράκαμψη της Χαλκηδόνας.

Επίσης, είναι κομβικό για την περιοχή και τον αγροτικό πληθυσμό να ολοκληρωθούν μια σειρά από αγροτικές υποδομές, αλλά και να προσελκύσουμε στον δήμο Χαλκηδόνος αγροδιατροφικές επιχειρήσεις, που θα αξιοποιήσουν την τοπική παραγωγή, εξασφαλίζοντας επιπλέον εισόδημα και επιπλέον ασφάλεια στους αγρότες μας.

Αυτή είναι η προοπτική για τον δήμο Χαλκηδόνος και γι’ αυτή την προοπτική ζητώ την εμπιστοσύνη σας στις κάλπες της 21ης Μαΐου. Ζητώ τον σταυρό σας, ώστε να μου δώσετε τη δύναμη για να πάμε την περιοχή αυτή σταθερά, τολμηρά μπροστά. Οποιοδήποτε πισωγύρισμα, οποιοδήποτε άλλο βήμα είναι μετέωρο και θέτει σε αμφιβολία όλα εκείνα για τα οποία τέσσερα χρόνια τώρα παλεύει η Νέα Δημοκρατία. Με τη δική σας ψήφο, η Χαλκηδόνα, τα Κουφάλια, ο Άγιος Αθανάσιος, η Γέφυρα και όλοι οι οικισμοί του δήμου θα αποκτήσουν τη δική τους φωνή στην επόμενη Βουλή, τον δικό τους άνθρωπο», επισήμανε ο κ. Παπάς

Τον υποψήφιο βουλευτή προλόγισαν ο δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος, η πρόεδρος της κοινότητας Κουφαλίων, Χρυσή Γκαλιπίδου, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργος Τσαλώνης και η συνυποψήφιά του στη Β’ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία, Έλενα Σάνδρου.