Κουφάλια:Τραυματισμός από βεγγαλικά

Την άσχημη εμπειρία του στην εκδήλωση της Παρασκευής στα Κουφάλια για τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου ,τον τραυματισμό του στο χέρι από βεγγαλικά ,καθώς και την αδιαφορία των υπευθύνων, περιγράφει σε επιστολή του που μας απέστειλε ο συντοπίτης μας κ.Πέτρος Κοντσίδης.

Η επιστολή :

Κρέσσον άρχεσθαι τοις ανοήτοισιν ή άρχειν. Δημόκριτος, 470-370 π.Χ. Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος Καλύτερα οι ανόητοι να διοικούνται παρά να διοικούν…είπε ο Δημόκριτος και μάλλον είχε και θα έχει δίκιο και επέλεξα αυτό του το γνωμικό, θέλοντας να αναφερθώ σε ένα περιστατικό που έζησα στην εκδήλωση της φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πόλη μας,στα Κουφάλια.

Πρόσφατα, πρό 3 μηνών αποκτήσαμε με την σύζυγο μου ένα νέο μέλος στην οικογένεια μας ένα κοριτσάκι και έτσι επισκεφθήκαμε την εκδήλωση για μία αναμνηστική φωτογραφία.

Όλα κυλούσαν ομαλά,μέχρι που ξεκίνησαν να σκάνε τα πυροτεχνήματα όπου ξαφνικά έχοντας τα χέρια μου μέσα στις τσέπες του μπουφάν μου ένιωσα ένα δυνατό χτύπημα στο χέρι μου.

Αθλητής σε όλη μου την ζωή έχω μάθει την λέξη σωματικό πόνο να μήν την αναφέρω εύκολα,αλλά αυτή την φορά πόνεσα και συνειδητοποίησα ότι με χτύπησε κάποιο πυροτέχνημα που δέν εκρήχθηκε ή εξετράπη της πορείας του.

Ίσως ότι πιο τρομακτικό έχω ζήσει καθώς εκατοστά δίπλα μου ήταν το κεφάλι του νεογέννητου παιδιού μου και περίπου άλλα 300 παιδικά κεφαλάκια!

Ήταν σοκαριστικό, γιατί ναι Ανεγκέφαλε ο πόνος που ένιωσα από το χτύπημα ήταν δυνατός και παράλληλα σοκαριστικός με το τί θα μπορούσε να είχε συμβεί!!!

Και θα καταλήξω στο ανεγκέφαλος…αφού πέρασε το Σαββατοκύριακο και ήρθε η Δευτέρα και άνοιξαν δημόσιες υπηρεσίες,δημαρχεία,επέστρεψε ο αξιωματικός υπηρεσίας του Α.Τ Χαλκηδώνας, καθώς άνοιξαν και τα καταστήματα με επαγγελματίες του είδους,υπηρεσίες πυροτεχνημάτων,φρόντισα σε αντίθεση με Εσένα να ενημερωθώ πλήρως για την νομοθεσία αλλά και τις σχετικές άδειες!

Να αναφέρω λοιπόν αφού όλη η διαδικασία των πυροτεχνημάτων στην εκδήλωση ήταν επικίνδυνη,παράνομη,αυθαίρετη κάποιες από τις απαντήσεις που έλαβα από “υπεύθυνους” της εκδήλωσης.

1ος ανόητος.“Ε καί τί να κάναμε να μήν τα ανάβαμε; αφού αρέσουν στα παιδιά..!”,και σου απαντάω όχι αν δεν είσαι σίγουρος ότι δέν είναι και ασφαλή για τα παιδιά!

2ος ανόητος.“Καλά οι προηγούμενοι δηλαδή που τα άναβαν δεν έκαναν τα ίδια ? ” (εννοούσε ο βαθιά πολιτικοποιημένος με ύφος, προηγούμενες διοικήσεις, λες και γνωρίζει τί ψηφίζω και πόσους σταυρούς βάζω), γιατί δεν είπες κάτι; ” και σου απαντάω αντί να κοιτάξεις να βελτιωθείς από τα λάθη των προκάτοχων σου, κάνεις τα ίδια, βελτίωση μηδέν!

3ος ανόητος.” Εντάξει μωρέ τόσα χρόνια έτσι τα ανάβουνε και δέν έγινε κάτι”,(εσύ εκτός από ανόητος είσαι και επικίνδυνος γιατί γνωρίζοντας ότι είναι λάθος το επαναλαμβάνεις) και σου απαντάω ότι το κακό μία φορά γίνεται!

Κάπου εδώ να αναφέρω ότι στις συζητήσεις που έκανα συνάντησα τον δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Κουμαρίδη, όπου πραγματικά πείστηκα ότι ανεξαρτήτων παρατάξεων υπάρχουν Άνθρωποι που νοιάζονται για τον τόπο τους, αλλά και για τους συμπολίτες τους και πραγματικά είναι προς τιμήν του.

Και τέλος… 4ος ανόητος-Ανεγκέφαλος.” Ε και τι θέλεις να μας δείξεις τώρα, να μας πείς τι;”

ΝΑ σου δείξω ότι “βαρύς” δεν είναι ο τίτλος που κατέχουμε αλλά “βαρύς” είναι ο ρόλος μας απέναντι στην κοινωνία!

Να σου πω απλά ότι από όλες τις απαντήσεις που έλαβα από όλους εσάς τους ανόητους που συνάντησα και δεν βρέθηκε ένας σας να πει μία “συγγνώμη, θα το δούμε, φταίξαμε, θα το ψάξουμε, θα το διορθώσουμε, θα μεριμνήσουμε, θα το αναφέρω”

να ξέρεις ότι… ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑ στο παιδί μου και σε όλα τα υπόλοιπα παιδάκια που βρίσκονταν στην εκδήλωση, σε ότι αφορά την παιδική ασφάλεια , ανόητοι και επικίνδυνοι τύποι σαν και εσάς νομικά θα με βρίσκουν μπροστά τους! “

Κοντσίδης Πέτρος- Προπονητής Ακαδημιών Γας Κουφαλίων 2003-2022.