Κουφάλια:Προσβάσιμο σε ΑμΕΑκαι ηλικιωμένους το Δημοτικό Κολυμβητήριο

Προσβάσιμο σε ΑμΕΑκαι ηλικιωμένους το Δημοτικό Κολυμβητήριο του Δήμου Χαλκηδόνος στα Κουφάλια

Με αναβατόριο πισίνας τελευταίας τεχνολογίας για ΑμΕΑ εξοπλίστηκε το Δημοτικό Κολυμβητήριο Χαλκηδόνος, προκειμένου η πρόσβαση στην πισίνα για τους πολίτες με αναπηρία, τους ηλικιωμένους και γενικότερα όσους έχουν δυσκολίες κίνησης να είναι ευκολότερη, άνετη και ασφαλή.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε αγιασμός για την έναρξη της νέας περιόδου λειτουργίας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου όπου έγινε επίδειξη της χρήσης του νέου αναβατορίου, παρουσία του Δημάρχου Χαλκηδόνος, Σταύρου Αναγνωστόπουλου.

Να σημειωθεί ότι τα φορητά αναβατόρια πισίνας (pool lifts) είναι ένα πρωτοποριακό σύστημα μεταφοράς ατόμων με κινητικά προβλήματα, μέσα και έξω από την πισίνα. Διαθέτουν πολλαπλά συστήματα ασφάλειας και παρέχουν απόλυτη σταθερότητα και ισορροπία τόσο κατά τη μεταφορά όσο και κατά την ανέλκυση – καθέλκυση του κολυμβητή.

Παρόντες στον αγιασμό ήταν ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Κοινωνικής Μέριμνας Διαμαντής Διαμαντής, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. Ευστράτιος Πιτίκης, ο Πρόεδρος του Ο.Κ.Π.Α.Χ. Θεόδωρος Χατζηαποστόλου, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κουφαλίων Χρυσή Γκαλιπίδου, εργαζόμενοι και πολίτες οι οποίοι επισκέπτονται το Δημοτικό Κολυμβητήριο με τα παιδιά τους.