Λ.Βασιλειάδης:Ένταξη παρακάμψεων ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ-ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ στο άρθρο 7Α

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ – ΈΝΤΑΞΗ ΠΑΡΑΚΑΜΨΕΩΝ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΣΤΟ ΆΡΘΡΟ 7Α ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΩΝ

 

Στην παρακάτω δήλωση σχετικά με τον δρόμο Θεσσαλονίκης-Γιαννιτσών-Έδεσσας-Φλώρινας προέβη ο Βουλευτής Ν.Δ. Πέλλας κ.Λάκης Βασιλειάδης

“Θετική εξέλιξη σημειώθηκε αναφορικά με το έργο Εθνικός Οδικός Άξονας ΕΟ2, της σύνδεσης δηλαδή Θεσσαλονίκης-Γιαννιτσών-Έδεσσας-Φλώρινας. Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Μεταφορών & Υποδομών εισηγείται στο Υπουργικό Συμβούλιο το χαρακτηρισμό ως «έργα γενικότερης σημασίας της χώρας» και την ένταξη στη διαδικασία του Άρθρου 7Α του κώδικα απαλλοτριώσεων, των συγχρηματοδοτούμενων από ευρωπαϊκούς πόρους έργων. Στα έργα αυτά συμπεριλαμβάνονται τα τμήματα παράκαμψη Χαλκηδόνας και παράκαμψη Γιαννιτσών του άξονα ΕΟ2.

Με την έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο, η διαδικασία των απαλλοτριώσεων θα επιταχυνθεί σημαντικά. Στο επόμενο διάστημα δρομολογούνται οι συμβάσεις για την οριστικοποίηση των μελετών για το τμήμα του έργου Μαυροβούνι-Έδεσσα, για το οποίο η προηγούμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε εξασφαλίσει χρηματοδότηση 500.000 € από το 2014.

Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα πίεσης της κοινωνίας της Πέλλας, μέσω των αιρετών εκπροσώπων της, τόσο σε εθνικό επίπεδο, όσο και σε αυτό της τοπικής αυτοδιοίκησης. Από την πλευρά μου, είχα αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων στην Κυβέρνηση για το ζήτημα.
-Την αμέσως επόμενη των εκλογών περίοδο συναντήθηκα με τον Υπουργό Μεταφορών & Υποδομών Κώστα Καραμανλή, στον οποίο τόνισα την επιτακτική ανάγκη ολοκλήρωσης του έργου για την Πέλλα.
-Το περασμένο Σεπτέμβριο συναντήθηκα και με το Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη από τον οποίο ενημερώθηκα για την πραγματική κατάσταση του έργου και τις απαραίτητες διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν, καθώς και τη μέθοδο χρηματοδότησης του έργου, είτε από ευρωπαϊκά κονδύλια, είτε από τους πόρους της Περιφέρειας, πάντα σε συνεννόηση.
-Τον Νοέμβριο έφερα ξανά το θέμα στη Βουλή, με Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό, ο οποίος και μίλησε στη Βουλή για μεγάλη παραπληροφόρηση αναφορικά με τα έργα του ΕΟ2.

Εχθές συναντήθηκα ξανά με το Γενικό Γραμματέα ο οποίος και με ενημέρωσε για την εξέλιξη. Με τις συνεχείς παρεμβάσεις καταφέραμε μέσα σε λίγο χρόνο να εντοπιστούν οι αδυναμίες της μέχρι τώρα πορείας του έργου και να αποκτήσει μια νέα δυναμική. Χαιρετίζω το ενδιαφέρον του Υπουργού που από την πρώτη στιγμή κατανόησε τη σημασία του έργου και το «αγκάλιασε». Επόμενο βήμα αποτελεί η οριστική εξασφάλιση της χρηματοδότησης του έργου, στο σύνολό του, από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους.

Ελπίζω όλες οι δυνάμεις της Πέλλας να μπορέσουμε να συντονίσουμε καλύτερα τις παρεμβάσεις μας, ώστε, ενωμένοι, να πετύχουμε η ολοκλήρωση του έργου να επιταχυνθεί ακόμα περισσότερο.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *