Λαγκαδάς:Συνελήφθησαν 3 άτομα και κατασχέθηκαν 368 δενδρύλλια κάνναβης

Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης σε αγροτική περιοχή του Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

Συνελήφθησαν 3 άτομα και κατασχέθηκαν 368 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 150 εκατοστών


Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, είχαν ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης σε αγροτική περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν 3 ημεδαποί άνδρες και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της καλλιέργειας, διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, χθες (2 Ιουλίου 2023) το μεσημέρι εντοπίστηκαν οι προαναφερόμενοι σε αγροτική περιοχή όπου διαπιστώθηκε ότι σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, που αποτελούνταν από 5 εκχερσωμένα τμήματα και συνδέονταν μεταξύ τους μέσω μονοπατιού, καλλιεργούσαν συνολικά 368 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 1,5 μέτρων.

Τα παραπάνω δενδρύλλια κάνναβης εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, ενώ από τον ίδιο χώρο κατασχέθηκε εξοπλισμός που χρησιμοποιούνταν για την καλλιέργεια τους.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους 506,9 γραμμαρίων,
  • 30 γραμμάρια σπόροι κάνναβης,
  • 1 σπρέι πιπεριού,
  • 1 πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος και
  • το χρηματικό ποσό των 450 ευρώ.

Επίσης κατασχέθηκαν 3 κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή τους, καθώς και το όχημα που χρησιμοποιούσαν για την παράνομη δραστηριότητά τους.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.