Λαϊκή Συσπείρωση: Ευθύνες μόνο στο Δήμαρχο ή και στην κυβερνητική πολιτική;

ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ Ή ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ;

Χρόνια τώρα η Λαϊκή Συσπείρωση σε κάθε ευκαιρία προσπαθεί να κάνει κατανοητή την κατεύθυνση που προσπαθούν να δώσουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Καποδίστριας, Καλλικράτης, Κλεισθένης, καθώς και ο νόμος της κυβερνησιμότητας, που όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. , ΣΥΡΡΙΖΑ,  και τελευταία η του Μητσοτάκη ψήφισαν. Ένας είναι ο στόχος όλων: να καταργήσουν με κάθε τρόπο το αυτοδιοίκητο της κάθε τοπικής κοινωνίας και να μετατρέψουν τους Δήμους σε καλοκουρδισμένα γρανάζια της κυβερνητικής πολιτικής και αμορτισέρ που θα απορροφούν τη λαϊκή δυσαρέσκεια, που αυτή προκαλεί.

Έτσι ενώ οι Δήμοι μεγαλώνουν, το στελεχικό τους δυναμικό μειώθηκε και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις αναβαθμισμένες υπηρεσίες που θα μπορούσαν να προσφέρουν, ενώ αντίθετα ανοίγουν διάπλατα τις πόρτες για τους εργολάβους. Ενώ φορτώνονται με επιπλέον υπηρεσίες που πριν τις είχε η κεντρική διοίκηση, δεν προσφέρονται επαρκείς πόροι για τους σκοπούς αυτούς. Όλοι π.χ. για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια θεωρούμε υπεύθυνες τις υπηρεσίες του αρμόδιου υπουργείου. Και όμως εδώ και πολλά χρόνια οι δήμοι καλούνται να συμπληρώσουν βασικές ανάγκες και ελλείψεις στις υπηρεσίες αυτές.

Σ΄αυτήν την υποβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συνυπεύθυνα είναι όλα τα πολιτικά κόμματα που άσκησαν κυβερνητική πολιτική. Αντίθετα όλοι έβαλαν πλάτες για να πάει παραπέρα αυτή η πολιτική. Γι΄αυτό πλέον και οι δημοτικές παρατάξεις έχουν παραμερίσει τις πολιτικές διαφορές μεταξύ τους και διαφοποποιούνται μόνο στα πρόσωπα. Γι΄αυτό υπάρχει και αυτή η κινητικότητα αιρετών από τη μια δημοτική παράταξη στην άλλη.

Η Λαϊκή Συσπείρωση αρνείται να μπει σ΄αυτή τη λογική. Μπροστά στην ανάγκη να καταγγείλουμε το ότι ο Δήμαρχος δεν διέθεσε για τις ανάγκες των μαθητών σε μέσα για την τηλεκπαίδευση τα πενιχρά ποσά που είχαμε ψηφίσει με προτάσεις της αντιπολίτευσης, θα αναφέρουμε και τις ευθύνες της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας, που είναι υπεύθυνο για την εκπαίδευση των μαθητών.

Αν κάνουμε κριτική για την αδράνεια του Δημάρχου, γιατί δεν αγόρασε έγκαιρα το θάλαμο που ζητήσαμε από τον Απρίλιο για το Κ.Υ. , δεν θα πρέπει να αγνοήσουμε ότι το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας δεν έκανε κανένα προγραμματισμό για να αντιμετωπίσει το επερχόμενο κύμα πανδημίας, που όλοι θεωρούσαν βέβαιο μετά τη χαλάρωση του καλοκαιριού. Τώρα τρέχουν με ημίμετρα να αντιμετωπίσουν καταστάσεις , που, αν ήθελαν, είχαν όλο το χρόνο για να προετοιμαστούν.

Να καταγγείλουμε το Δήμαρχο, γιατί δεν δίνει λεφτά για να αγοραστούν τεστ για τον κορονοϊό. Να μην καταγγείλουμε όμως και την κυβέρνηση, που μόλις στις 27 Νοεμβρίου έβαλε τιμή πλαφόν στα τεστ από τα 80 στα 40 ευρώ δίνοντας όλο το χρόνο για να κερδοσκοπούν οι ιδιωτικές εταρείες, αλλά δεν έβαλε τιμή σε γάντια, μάσκες, αντισηπτικά, που έγιναν χρηματιστηριακό είδος σε εποχή που είναι απολύτως απαραίτητα;

Να μην καταγγείλουμε ότι ενοίκια, δημοτικά τέλη μειώνονται κατά 40% σε αυτά που είναι σε αναστολή και όχι κατά 100%, αφού αναγκαστικά είναι κλειστά;

Μέχρι και στα σχολικά κυλικεία μειώνονται τα ενοίκιά τους κατά 40% , όπως προβλέπει η κυβέρνηση, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα δοθεί με διακανονισμό σε δόσεις.

Για όλα αυτά η Λαϊκή Συσπείρωση πάντοτε θα κάνει κριτική στην εκάστοτε Διοίκηση του Δήμου, δεν θα ξεχνά όμως παράλληλα να δείχνει και την αιτία που γεννά όλα αυτά τα φαινόμενα κι αυτή είναι μία: είναι η πολιτική τους , που και στις καλές και στις δύσκολες στιγμές φροντίζει να διασφαλίζει τα κέρδη για τους λίγους και τις ζημιές για τους πολλούς.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *