Λαϊκή Συσπείρωση:Γιατί δεν συμμετείχαμε στο δημοτικό συμβούλιο

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ
Στο σημερινό δια περιφοράς δημοτικό Συμβούλιο που θα γινόταν με μοναδικό θέμα την πληρωμή του νέου εργολάβου για την αποκομιδή των σκουπιδιών για τον μήνα Ιούνιο η παράταξή μας δεν συμμετείχε. Παραβιάσαμε την αρχή της παράταξής μας να μην λείψουμε ποτέ από το Δημοτικό Συμβούλιο γιατί πιστεύουμε ότι τα πάντα πρέπει να συζητιούνται σ΄ αυτό. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει όταν το συμβούλιο γίνεται δια περιφοράς, όταν μάλιστα το προγραμματισμένο συμβούλιο του μηνός θα γίνει σε μια εβδομάδα και σ΄ αυτό ο αντιδήμαρχος καθαριότητας θα είχε όλο το χρόνο να φέρει το θέμα με μια ολοκληρωμένη εισήγηση και να απαντήσει τεκμηριωμένα στις δικαιολογημένες απορίες και ερωτήσεις κατι που δεν έκανε μέχρι τώρα.
Το θέμα που μας τέθηκε ήταν η περικοπή στην αμοιβή που θα έπρεπε να γίνει στον εργολάβο για την ελλιπή αποκομιδή κατά τον Ιούνιο, πρώτο μήνα ισχύος της σύμβασης που υπέγραψε με τον δήμο μας. Το πρόβλημα θα ήταν απλό αν προσδιοριζόταν επακριβώς τι δεν έκανε ο εργολάβος αφού η σύμβαση προβλέπει με λεπτομέρειες τις υποχρεώσεις του και την οικονομική ποινη που θα του επιβάλλεται για κάθε παράλειψή του. Και εδώ είναι ακριβώς που περιπλέκεται το πρόβλημα επειδή η εισήγηση δεν περιλάμβανε κάτι τέτοιο αλλά με ένα μπακαλίστικο τρόπο εκοβε από χιλια ευρω για κάθε δημοτική ενότητα.

Αυτό είναι απαράδεκτο , όταν μάλιστα στο συμβούλιο του Ιουνίου είχαμε αντιμετωπίσει ακριβώς την ίδια περίπτωση με τον προηγούμενο εργολάβο που το τελευταίο δίμηνο της σύμβασής του ταλαιπώρησε τους δημότες μας με τους ξεχειλισμένους κάδους σκουπιδιών. Και τότε είπαμε ότι η περικοπή στον εργολάβο δεν ήταν στοιχειοθετημένη βασει των άρθρων της σύμβασης που είχε υπογράψει. Καποιοι σύμβουλοι μάλιστα της αντιπολίτευσης είχαν πάρει το μέρος του εργολάβου και τον δικαιολογούσαν γιατί ελεγαν τελικά έστω και καθυστερημένα και λόγω κορωναϊού μάζεψε όλα τα σκουπίδια που ήταν και περισσότερα από τους προηγούμενους μήνες.
Στο τέλος σύνδεσαν εκείνη την περικοπή με την περικοπή που θα έπρεπε να κάνει στον καινούργιο εργολάβο γιατί και αυτός είχε ξεκινήσει καθυστερημένα την αποκομιδή. Υπονοούσαν δηλ. ότι με τον καινούργιο εργολάβο που έχει καλή σχέση ο δήμαρχος δεν θα κανει περικοπη, αρα δεν θα έπρεπε να κάνει και στον προηγούμενο. Εμείς αναγκαστήκαμενα υποστηρίξουμε την περικοπή σ΄εκείνον, στηριζόμενοι στην κοινή διαπίστωση που είχαν οι δημότες μας για το πως γινόταν η αποκομιδή.
Μετά απ΄όλα αυτά περιμέναμε να μην μας ταλαιπωρεί η ίδια περίπτωση. Θα θέλαμε αντι για όλα αυτά να συζητήσουμε την αιτία που δημιουργεί αυτά τα προβλήματα που είναι η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ των υπηρεσιών καθαριότητας και η ανάμειξη των εργολάβων στα εσωτερικά του δήμου προκειμένου να εξασφαλίσουν όσο γίνεται μεγαλύτερα κέρδη.
Και να μην μας εκβιάζουν με την σύνδεση της περικοπής με την πληρωμή των εργαζομένων γιατί οι ιδιωτικοποιήσεις που όλοι εφαρμόζουν εκεί ακριβως αποβλέπουν: στην αφαίρεση όλων των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι ο προηγούμενος εργολάβος μείωσε τον μισθό των οδηγών του από 1200 ευρώ στα 700 και τους παρέδωσε όπως ακριβώς τους είχε στον καινουργιο….
ΚΟΥΦΑΛΙΑ 21 9 2020

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *