Λαϊκή Συσπείρωση:Αφήστε τα ψέματα και ασχοληθείτε επιτέλους με τις ευθύνες των θέσεων σας

Από την δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω δελτίο τύπου

Πρόεδρε, Δήμαρχε, Αντιδήμαρχε καθαριότητας, αφήστε τα ψέματα και ασχοληθείτε επιτέλους με τις ευθύνες των θέσεων, που σας εμπιστεύτηκαν οι δημότες μας.

Πρόεδρε, δεν μπορείς να μην καταλαβαίνεις ό,τι λέει η Λαϊκή Συσπείρωση, ενώ καλύπτεις οποιαδήποτε ανακρίβεια πει ο δήμαρχος διατηρώντας το μικρόφωνο του πάντα ανοικτό. Αν αυτό είναι αλήθεια, τότε δεν διαθέτεις τη στοιχειώδη λογική που απαιτείται, για να είσαι πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εκμεταλλεύεσαι τη θέση για να κάνεις πλάτες στο Δήμαρχο.

Σ’ ένα δήμαρχο, που για τρίτη φορά αποκρύπτει απορριπτικά έγγραφα για την σύμβαση αποκομιδής από το δημοτικό συμβούλιο και από τη δημοτική επιτροπή. Μια προσφιλή τακτική, που την ακολούθησε ο Δήμαρχος και σε άλλα σοβαρά θέματα.

Δήμαρχε, Δεν είσαι πλέον ο εκλεγμένος για πρώτη φορά δήμαρχος, που ήρθε φοβισμένος στα Κουφάλια Και καλά κάνεις. Θυμήσου όμως τότε που η υπόλοιπη αντιπολίτευση ήταν στα κάγκελα, η Λαϊκή Συσπείρωση κατηγορήθηκε απο δημοτικούς συμβούλους, που τώρα στέκονται συνεργάτες στο πλευρό σου, με τι αντίτιμο άραγε; ότι σου κάναμε πλάτες.

Η αλαζονεία δήμαρχε δεν ωφέλησε κανέναν. Ακόμη και τους δικούς σου συμβούλους φοβάσαι.

Να ενημερώνονται λες οι σύμβουλοι από τη διαύγεια, όταν εσύ μιλάς μια ώρα και δεν λες τίποτα, ενώ ξέρεις, ότι απορρίφθηκε και η δίμηνη κατ΄ ανάθεση σύμβαση. Πώς θα δικαιολογηθείς στη δημοτική επιτροπή, όταν θα τους ζητήσεις να κάνετε ένσταση στην απορριπτική απόφαση της αποκεντρωμένης; Πώς θα δικαιολογηθείς στους δημότες στην πιθανή διακοπή για δεύτερη φορά της αποκομιδής;

Τώρα που ο εργολάβος πήρε τη δουλειά με μηδενική έκπτωση πάνω σε μια μελέτη της υπηρεσίας, που υπολόγισε όλα τα κόστη με λεπτομέρεια και στην τιμή που είχε ζητήσει ο προηγούμενος εργολάβος ,50% περισσότερα από την προηγουμένη σύμβαση, πώς θα εξηγήσεις στους δημότες, ότι ο εργολάβος θα στοιχίσει λιγότερο από το να γίνεται η αποκομιδή με συνεργεία του δήμου;

Πες και στους εργαζόμενους αυτό που είπες στο δημοτικό συμβούλιο, ότι τους βάζει να δουλεύουν περισσότερες ώρες, δεν τους δίνει τις κανονικές άδειες και όλα τα μέσα που χρησιμοποιούν οι εργολάβοι για να βγάλουν μεγαλύτερο κέρδος, σύμφωνα με τις ιδεολογικές σου αναφορές.

Πιθανόν όμως τότε πολλοί να μην πεισθούν και να δώσουν άλλες εξηγήσεις για την προτίμηση που δείχνεις στους εργολάβους, ειδικά τώρα όπως εξελίχθηκε η σύμβαση αποκομιδής: παρατηρήσεις αρχικά και απόρριψη μετά από το ελεγκτικό συνέδριο για την τετραετή και απόρριψη και της δίμηνης κατ’ ανάθεση από την αποκεντρωμένη.

Δήμαρχε και Αντιδήμαρχε καθαριότητας, η δουλειά σας είναι να κάνετε υπηρεσία πραγματικής καθαριότητας και να μην παραβαίνετε το νόμο που υποχρεώνει τους δήμους να μαζεύουν τα σκουπίδια με δικά τους μέσα, επικαλούμενοι εδώ για μία δεκαετία έκτακτες καταστάσεις για την δημόσια υγεία. Θα σας κουράσει βέβαια παραπάνω αλλά είναι η δουλειά σας.

Και για να πείσετε τους δημότες ότι δεν συμβαίνει κάτι άλλο πειραματιστείτε για μια χρονιά εφαρμόζοντας την αποκομιδή σε μια δημοτική ενότητα για να βγάλουμε τα ανάλογα συμπεράσματα……