Λειβαδίτσα: Πρωτομαγιά στο Ιερό Ίδρυμα Ελλήνων Αντολικής Ρωμυλίας “Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ”

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2019  ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΡΩΜΥΛΙΑΣ «Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ»

Ανακοίνωση Ιδρύματος

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Ιερό Ίδρυμα των Ελλήνων Ανατολικής Ρωμυλίας «Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ» στη Λειβαδίτσα της Πέλλας, κοντά στα Κουφάλια του Δήμου Χαλκηδόνας, την Τετάρτη 1 Μαΐου, το αντάμωμα μας.

Για πρώτη φορά το Ιερό Ίδρυμα άνοιξε τις πόρτες του στους Ανατολικορωμυλιώτες/Βόρειοθρακιώτες και στην τοπική κοινωνία της Πέλλας, της Χαλκηδόνος και του Κιλκίς. Η εκδήλωση άρχισε με το καλωσόρισμα των παρευρισκόμενων εκ μέρους του προέδρου Αποστόλου Ζαφειρόπουλου, και με τις ευχές του Χριστός Ανέστη και του Καλού μήνα. Ακολούθως, τόνισε ότι μέλημα δικό του και του Διοικητικού Συμβουλίου, είναι να δώσει στο Ίδρυμα την αίγλη που του αναλογεί. Διότι το οφείλουμε στην ιστορία μας, και είναι ένα χρέος προς την μνήμη των προγόνων μας για τα όσα αυτοί βίωσαν. Γι’ αυτό ζήτησε την συμπαράσταση και τη στήριξη όλων των Ανατολικορωμυλιωτών/Βορειοθρακών αλλά και της τοπικής κοινωνίας της Πέλλας, της Χαλκηδόνος και του Κιλκίς, αφού το Ίδρυμα βρίσκεται στα όρια των τριών νομών. Εξέφρασε δε την πίστη του ότι τα οφέλη θα είναι ανταποδοτικά για όλες τις πλευρές.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος έκανε μνεία στους νέους ταλαντούχους μουσικούς που συνεχίζουν την παράδοση μας και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας άμεσα, να συμμετέχουν αφιλοκερδώς και να δώσουν ανατολικορωμυλιώτικο χρώμα στο αντάμωμα μας. Τους συνεχάρη θερμά όλους. Τον Νίκο Γιαννακίδη στο ακορντεόν και στο τραγούδι, τον Βασίλη Μητκούδη στο ακορντεόν και στην γκάιντα, τον Μιχάλη Νετούδη στο νταούλι, τον δεκατετράχρονο Ουζονίδη Θεόδωρο στο νταούλι και την Ξυλοπίνακα Δήμητρα στο τραγούδι.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων, όπως του πολιτιστικού συλλόγου Κουφαλιών «Το Καβακλή», του πολιτιστικού συλλόγου Κουφαλίων «Αριστοτέλης», του πολιτιστικού συλλόγου Πολυκάστρου, του πολιτιστικού συλλόγου Άσπρου, του πολιτιστικού συλλόγου Κορινού, του πολιτιστικού συλλόγου Καλοχωρίου και του πολιτιστικού συλλόγου Καρυωτών Γιαννιτσών, ο δάσκαλος των οποίων, Παύλος Λυτούδης, εντυπωσίασε με το χώρο του και το τραγούδι.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο αντιπρόεδρος της ΠΟΣΑΡ, Κώστας Μαμουκίδης, ενώ πέρασαν και μας ευχήθηκαν καλό μήνα και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι του Δήμου Χαλκηδόνος, Μαυρουδής Μηντσιούδης, Κώστας Σαραφίδης, Μηνάς Μηντζαρίδης και Σταύρος Αναγνωστόπουλος.

Τέλος, ο πρόεδρος ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες, ιδιαίτερα δε ευχαρίστησε τον ταξίαρχο κ. Αθανάσιο Βοσνακίδη, που έδωσε άδεια στον στρατεύσιμο Νίκο Γιαννακίδη. Δεν παρέλειψε όμως να εκφράσει την απολογία για το γεγονός ότι η προετοιμασία δεν ήταν η κατάλληλη, ώστε να φιλοξενήσει τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα. Τόνισε τις όποιες αδυναμίες που υπήρξαν, ως αποτέλεσμα της παρθενικής διοργάνωσης, και ζήτησε συγγνώμη για τα όποια οργανωτικά λάθη.

Έχοντας επίγνωση των αδυναμιών, υποσχέθηκε πως του χρόνου η Πρωτομαγιά θα είναι πολύ καλύτερα οργανωμένη, ενώ κάλεσε τον κόσμο να συμμετέχουν και να γίνουν κοινωνοί των τριήμερων εορταστικών εκδηλώσεων του Ιδρύματος (Αγίας Τριάδος), από τις 15 έως τις 17 Ιουνίου, του Αγίου Πνεύματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *