Λειβαδίτσα:”ΑΝΤΡΙΑΔΑ 2019″-Ιδ.Ελλήνων Ανατολικής Ρωμυλίας

 

Το Ιερό Ίδρυμα των απανταχού Ελλήνων της Ανατολικής Ρωμυλίας-Βόρειας Θράκης «Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ», με την υποστήριξη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας και την συνεργασία του Υπουργείου Μακεδονίας–Θράκης, της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλης, των Δήμων Πέλλας και Χαλκηδόνος, και της Π.Ο.Σ.Α.Ρ. οργανώνει τον ετήσιο πανηγυρικό εορτασμό της Αγίας Τριάδας την ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ  16 Ιουνίου 2019 παραμονή του Αγίου Πνεύματος και την ΔΕΥΤΕΡΑ 17  Ιουνίου 2019 και προσκαλεί τους απανταχού Ανατολικορωμυλιώτες και τους φίλους της παράδοσης στις εορταστικές του εκδηλώσεις.  Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν όπως κάθε χρόνο στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος στη θέση Λειβαδίτσα της κοινότητας Ραχώνας του Δήμου Πέλλας, πολύ κοντά  στα  Κουφάλια του Δήμου Χαλκηδόνος.

                                      ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

                                        Κυριακή  16  Ιουνίου 2019

 Ώρα 08.00        Θεία Λειτουργία

Ωρα 11.00 Πολιτιστικές εκδηλώσεις με παραδοσιακά συγκροτήματα και χοροί από Συλλόγους της Ανατολικής Ρωμυλίας

΄Ωρα 18.30 Αρχιερατικός  Εσπερινός – Λιτάνευση της ιεράς εικόνας της Αγίας Τριάδος.

Συμμετέχει η Βυζαντινή χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσης, Πελλης και Αλμωπίας με χοράρχη τον κο Αριστοτέλη Βογιατζόγλου.

Ώρα   20.30  Συναυλία χορωδιακής μουσικής και εγχόρδων από τον βραβευμένο Σύλλογο

Μουσικών Εκπαιδευτικών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Διευθύνει ο Δρ Αθανάσιος Τρικούπης.  Θα εκτελέσουν   άγνωστα έργα  Θρακών και  Μακεδόνων Μουσουργών.

                                       Δευτέρα 17  Ιουνίου 2019

 Ώρα 07.30 Πανηγυρική Αρχιερατική  Θεία Λειτουργία. Συμμετέχει η Βυζαντινή χορωδία της  Ιεράς Μητροπόλεως  Εδέσης, Πελλης και Αλμωπίας με χοράρχη τον κο Αριστοτέλη Βογιατζόγλου

Ώρα 10.30 Πολιτιστικές εκδηλώσεις με παραδοσιακά συγκροτήματα και χοροί από Συλλόγους της Ανατολικής Ρωμυλίας.

Ώρα 12:30  Θα προσφερθεί στους προσκυνητές  και επισκέπτες το παραδοσιακό κουρμπάνι και θα ακολουθήσει  ανατολικορωμυλιώτικο γλέντι.

Πέρας των εκδηλώσεων

Παρακαλούμε όπως τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις που περιγράφονται στο πρόγραμμα.-

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *