Λειβαδίτσα:”ΑΝΤΡΙΑΔΑ 2023″-Ιδ.Ελλήνων Ανατολικής Ρωμυλίας

Το Ιερό Ίδρυμα Ελλήνων Ανατολικής Ρωμυλίας-Βόρειας Θράκης «Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ», υπό την Αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολις Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας και του Υπουργείου Μακεδονίας –Θράκης,  συνδιοργανώνει με την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, των Δήμων Πέλλας και Χαλκηδόνος, και της Π.Ο.Σ.Α.Ρ, τον ετήσιο πανηγυρικό εορτασμό της Αγίας Τριάδας την ΚΥΡΙΑΚΗ το απόγευμα 04 Ιουνίου 2023  παραμονή  και  την   ΔΕΥΤΕΡΑ  05 Ιουνίου 2023 ανήμερα του Αγίου Πνεύματος και

προσκαλεί

τους απανταχού Ανατολικορωμυλιώτες και τους φίλους της παράδοσης στις θρησκευτικές και πολιτιστικές του εκδηλώσεις.  Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν όπως κάθε χρόνο στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος στη θέση Λειβαδίτσα της κοινότητας Ραχώνας του Δήμου Πέλλας, πολύ κοντά  στα  Κουφάλια του Δήμου Χαλκηδόνος. Στις εκδηλώσεις, κλήθηκαν να παραστούν οι Αρχές του Τόπου και αντιπροσωπείες Πολιτιστικών Σωματείων.

                                      ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ 4  ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

Ώρα 19.00: Πανηγυρικός Πολυιερατικός Εσπερινός – Λιτάνευση της Αγίας Εικόνας-Αρτοκλασία.

Ώρα 20.30:  Πολιτιστικές εκδηλώσεις με παραδοσιακά συγκροτήματα.

ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

Ώρα 07,00: Όρθρος – Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Ώρα 10.45: Απονομή Τιμητικών Διακρίσεων σε νομικά και φυσικά πρόσωπα.

Ώρα 11.15: Πολιτιστικές εκδηλώσεις με παραδοσιακά συγκροτήματα.

Ώρα 12.00: Θα προσφερθεί το παραδοσιακό κουρμπάνι – γλέντι.

Στο εορταστικό διήμερο θα συμμετέχει η Βυζαντινή χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλhς και Αλμωπίας με χοράρχη τον κο Αριστοτέλη Βογιατζόγλου.