Μαρία Γατίδου-Μαλαθούνη: “Γίνονται και τέτοια έργα από τους Δήμους; “

Πάντα πίστευα και πιστεύω ότι η διοίκηση ενός Δήμου δεν έχει να κάνει με πολιτικά χρώματα.
Αλλά έχει να κάνει με την αγάπη για τον τόπο τους το όραμα και τις δεξιότητες των εκάστοτε διοικούντων.
Κάνω αυτό τον πρόλογο για να τοποθετηθώ παίρνοντας αφορμή από μια δημοσίευση του Δημάρχου Νέστου με έδρα τη Xρυσούπολη κ.Σάββα Μιχαηλίδη στο fb όπως τη μεταφέρω συνημμένη.

Θα αναρωτιέστε τώρα τι σχέση έχει αυτή η δημοσίευση με μας.Θα τα πω απλά και λαϊκά όπως λέμε για να προβληματιστούμε λίγο όσοι και όσες ξεκίνησαν να δρομολογούν υποψηφιότητες, για τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, σε πηγαδάκια ακόμη, αργότερα επίσημα παλιοί και νέοι υποψήφιοι.

Τις δεκαετίες ανάμεσα 1960 με 1980 έβγαλα 3 τάξεις του δημοτικού και 6 τάξεις του γυμνασίου στη Χρυσούπολη.Ερχόμασταν στα Κουφάλια Πάσχα Χριστούγεννα καλοκαίρι και ήταν λες και άλλαζα χρονολογίες από το πόσο πιο εξελιγμένοι στα δικά μου μάτια είμασταν εδώ όσον αφορά το ότι είχαμε ντίσκο, καφετέριες, μαγαζιά με ρούχα, αυτά έβλεπα εγώ εκείνη την ηλικία.

Κι έρχομαι στο σήμερα και από καιρό τώρα παρακολουθώ τα έργα του Δημάρχου γιατί τον ξέρω από πιτσιρίκι που έπαιζαν μπάλα στις αλάνες με τον αδερφό μου. Και όλο απορούσα μα πως γίνονται όλα αυτά, που από παλιά είμασταν τόσο πιο μπροστά και τώρα παλεύουμε για να κοπούν χόρτα και να μη μας φάνε τα φίδια και κάνουμε αναρτήσεις μπας και καθαριστούν τα νεκροταφεία;

Πράγματα απλά και καθημερινά.

Και βλέπω τη δημοσίευση και μένω εμβρόντητη.

Ιδρυση Πρότυπου Κέντρου Ελληνικού Αντιρευματικού Αγώνα-Ελεάνα.

Γίνονται και τέτοια έργα από τους Δήμους; Που έχουν προτεραιότητα την υγεία του δημότη;Που οι μισοί και παραπάνω κάτοικοι στο Δήμο μας υποφέρουν από ρευματοειδείς παθήσεις και μείς και οι γονείς μας;
Δήμος Νέστου 22.000 πληθυσμό Δήμος Χαλκηδόνος 33.000 στην τελευταία απογραφή.

Μαρία ΓατίδουΜαλαθούνη