ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ Ο ΣΑΒΒΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ Ο ΣΑΒΒΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

Θέματα της ορθοδοξίας και της ελληνικής ομογένειας στις ΗΠΑ συζήτησαν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος και ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β’ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης, σε συνάντηση που είχαν στα κεντρικά γραφεία της Αρχιεπισκοπής στο Μανχάταν.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Αναστασιάδης απηύθυνε επίσημη πρόσκληση στον Αρχιεπίσκοπο να  παραστεί σε ειδική συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς στο ελληνικό κοινοβούλιο και να ενημερώσει τα μέλη της για το πολυδιάστατο έργο της Αρχιεπισκοπής.

Μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο, ο κ. Αναστασιάδης παρακολούθησε και την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων για την Ελληνική Παλιγγενεσία  που γίνεται με την έπαρση της ελληνικής σημαίας στο ιστορικό Bowling Green στο Μανχάταν.

Ο βουλευτής της ΝΔ ταξίδεψε στην αμερικανική μεγαλούπολη ως επικεφαλής του προεδρείου της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς μετά από πρόσκληση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης. Εκπροσωπεί το ελληνικό κοινοβούλιο στις επετειακές εκδηλώσεις, οι οποίες κορυφώνονται την Κυριακή 5 Ιουνίου, με τη μεγάλη παρέλαση στην 5η Λεωφόρο στο Μανχάταν.

Με την ευκαιρία της επίσκεψής του απηύθυνε μάλιστα χαιρετισμό σε εκδήλωση των πανομογενειακών οργανώσεων και αναφέρθηκε στον κρίσιμο  ρόλο που διαδραματίζει η ελληνική ομογένεια  των ΗΠΑ στη σύσφιξη των ελληνοαμερικανικών σχέσεων.

Σήμερα,  Σάββατο 4 Ιουνίου ο κ. Αναστασιάδης θα παραστεί σε δεξίωση – δείπνο της ελληνικής ομογένειας με κεντρικό ομιλητή τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Την Κυριακή το πρωί ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς θα παραστεί στην πανηγυρική δοξολογία για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου. Στη συνέχεια, μαζί με τους τελετάρχες, Αμερικανούς γερουσιαστές και βουλευτές και στελέχη της Ομογένειας θα παρακολουθήσει την παρέλαση χιλιάδων εκπροσώπων ομογενειακών συλλόγων, ομοσπονδιών και κοινοτήτων στην 5η Λεωφόρο.

ΣΑΒΒΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Η ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Στους στενούς δεσμούς της  ομογένειας με την Ελλάδα και τη συστηματική στήριξη των ελληνικών θέσεων από τους Ελληνοαμερικανούς πολιτικούς αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β’ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης σε επίσημο δείπνο των ομογενειακών οργανώσεων στη Νέα Υόρκη.

«Η ομογένεια αποτελεί εθνικό κεφάλαιο για τη χώρα μας. Ελλάδα και Αμερική είναι χώρες με συνυφασμένο παρελθόν για περισσότερους από δύο αιώνες, πάνω στον ιστό των δημοκρατικών αρχών, της ελευθερίας, των κοινών αξιών και της αμοιβαίας κατανόησης», τόνισε.

Με την ευκαιρία της δεξίωσης ο κ. Αναστασιάδης συναντήθηκε με τον πρόεδρο  της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας Ρόμπερτ Μενέντεζ, γνωστό φιλέλληνα, ο οποίος ήταν ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης. Το δείπνο διοργάνωσε η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για την Εθνική Παλιγγενεσία.

Νωρίτερα ο κ. Αναστασιάδης είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων ΗΠΑ-Καναδά Κώστα Τσιλφίδη και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, στα γραφεία της στην Αστόρια.

Ο βουλευτής της ΝΔ ταξίδεψε στις ΗΠΑ ως επικεφαλής του προεδρείου της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς μετά από πρόσκληση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης. Εκπροσωπεί το ελληνικό κοινοβούλιο στις επετειακές εκδηλώσεις, οι οποίες κορυφώνονται σήμερα Κυριακή 5 Ιουνίου, με τη μεγάλη παρέλαση στην 5η Λεωφόρο στο Μανχάταν.