ΜΕΒΓΑΛ: Έβαλε μπροστά τις… μηχανές στην αναβαθμισμένη μονάδα παραγωγής λευκών τυριών

Τις… μηχανές της αναβαθμισμένης μονάδας παραγωγής λευκών τυριών έχει ανάψει εδώ και δυόμισι μήνες η ΜΕΒΓΑΛ, ολοκληρώνοντας και τη δεύτερη φάση της μεγάλης της επένδυσης που ανήλθε συνολικά σε 20 εκατ. ευρώ και τη μετατρέπει σε ένα από τα πιο σύγχρονα τυροκομεία των Βαλκανίων.

Η ημερήσια παραγωγική δυναμικότητα της νέας γραμμής αυτή τη στιγμή είναι 150 τόνοι γάλακτος και η εταιρεία φέτος την εκμεταλλεύεται στο 80%, ενώ υπάρχει η δυνατότητα να αυξηθεί χωρίς έξτρα κόστος στους 200 τόνους, όπου είναι και ο στόχος και το business plan της ΜΕΒΓΑΛ για την επόμενη διετία.

Η επένδυση οδήγησε στην εκ βάθρων αναβάθμιση της υφιστάμενης μονάδας παραγωγής λευκών τυριών της ΜΕΒΓΑΛ, αλλά και στην επέκτασή της, καθώς απαιτήθηκε και μεγαλύτερος χώρος. Τα δε βασικά σημεία της ήταν στην πρώτη φάση της επένδυσης η αναβάθμιση της πήξης και της κοπής των τυροπηγμάτων και η δοσομέτρηση στα καλούπια και στη δεύτερη, που ολοκληρώθηκε φέτος, τα νέα καλούπια και η καινούρια γραμμή στράγγισης σε κλειστά τούνελ με ελεγχόμενη θερμοκρασία και υγρασία.

Στη δεύτερη φάση αναβαθμίστηκαν συνολικά και οι συνθήκες υγιεινής της μονάδας (clean area στα πρότυπα του ISO 2008), ενώ υλοποιείται πλέον το ξεκαλούπωμα και η τοποθέτηση των μπλοκ της φέτας στα δοχεία ωρίμανσης αυτοματοποιημένα, χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση.