ΜΕΒΓΑΛ:Μ.Χατζάκου-Πού θα κατευθυνθούν τα 10 εκατ. της AMK της ΜΕΒΓΑΛ

[divide icon=”circle” color=”#”]

mevgal2[divide icon=”circle” color=”#”]

Με επιστολή της προς το capital.gr και την συντάκτρια του κ.Αλεξάνδρα Γκίτση η κ.Μαίρη Χατζάκου αντιπρόεδρος της ΜΕΒΓΑΛ δίνει διευκρινίσεις σχετικά με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Στην επιστολή της προς το Capital.gr η κα. Χατζάκου αναφέρει πως: “από τα 10 εκατομμύρια της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου: τα 3,8 εκ. προορίζονται για αποπληρωμή δανείου της ΜΕΒΓΑΛ προς την οικογένεια Πέτρου Παπαδάκη, τα 2,9 εκ. για αποπληρωμή δανείου στην Bartons και 3,2 περίπου εκ. κρίνεται ότι επαρκούν για να ενισχύσουν άμεσα τη ρευστότητα της εταιρείας.”

Σε άλλο σημείο της επιστολή της αναφέρει πως “υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες η εταιρεία να χρηματοδοτηθεί και από άλλες πηγές εκτός τραπεζών, εφόσον αυτό καταστεί αναγκαίο.”

Αναφορικά με τα μη εξυπηρετούμενα λόγω προβλημάτων ρευστότητας δάνεια της εταιρείας, η κα. Χατζάκου στην επιστολή της αναφέρει πως “μέσω του σχεδίου εξυγίανσης που έχει καταρτισθεί και της αναδιάρθρωσης δανεισμού που συζητείται με τις τράπεζες, αυτά θα μπορούν να εξυπηρετούνται κανονικά και μάλιστα χωρίς να έχει ζητηθεί οποιαδήποτε περικοπή.”

Σε ότι αφορά την οικονομική κατάσταση της εταιρείας η αντιπρόεδρος της ΜΕΒΓΑΛ αναφέρει πως “τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί μείωση τζίρου της τάξης 38% (τζίρος του 2015: 110 εκ. €), αλλά παράλληλα οι εξαγωγές μας αγγίζουν το 35% του συνολικού κύκλου εργασιών, γεγονός που αποτελεί σημαντικό στήριγμα στην ελληνική οικονομία.”

Και συνεχίζει “δεδομένου ότι κανείς δεν επιθυμεί τον αργό θάνατο της ελληνικής επιχείρησης και σε μια περίοδο που οποιασδήποτε μορφής επένδυση σε ελληνικό έδαφος έχει υψηλό βαθμό ρίσκου, το γεγονός της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου από όλους τους μετόχους (να σημειωθεί ότι ακόμη και η οικογένεια Συμεωνίδη που αρχικά απείχε, δήλωσε ότι θα συμμετάσχει στην αύξηση) αποτυπώνει την πίστη στις δυνατότητες και στη βιωσιμότητα της ΜΕΒΓΑΛ.”

Τονίζει δε πως “το πενταετές business plan που έχει ήδη κατατεθεί στις συνεργαζόμενες τράπεζες αποδεικνύει πως η εταιρεία, με τη στήριξη των τραπεζών, των εργαζομένων και τον συνεργατών της, θα καταφέρει να υλοποιήσει τους στόχους της.”

Καταλήγοντας στην επιστολή της η κα. Χατζάκου αναφέρει πως θα ενημερωθούμε σχετικά με τη νέα σύνθεση του μετοχικού κεφαλαίου, όταν αυτή θα οριστικοποιηθεί.

 

Πηγή :capital.gr/Αλεξάνδρα Γκίτση

2 comments

  1. Κ σιγά το εργοστάσιο κάποτε ήταν τώρα πλέον δεν είναι….

  2. που θα κατευθυνθουν . . .πες ε . . . .που . . . .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *