Μήνυμα Δημάρχου Χαλκηδόνος κ.Τσουκνιδά Ιωάννη για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

tsouknidas1Μήνυμα Δημάρχου Χαλκηδόνος κ.Τσουκνιδά Ιωάννη για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 φέρνει στη μνήμη όλων μας τις πιο λαμπρές σελίδες της σύγχρονης ιστορίας της χώρας μας.

Σελίδες γραμμένες από την αυτοθυσία του Ελληνικού λαού που έστειλε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι η ομοψυχία και η πίστη στο δίκαιο του αγώνα μπορούν να αποδώσουν καρπούς.

Η 28η Οκτωβρίου για εμάς τους νεότερους Έλληνες, είναι ημέρα γιορτής και υπερηφάνειας, αλλά ταυτόχρονα και ημέρα τιμής και ευγνωμοσύνης για όλους αυτούς που δημιούργησαν την εποποιία του 1940, αγωνιζόμενοι κάτω από αντίξοες συνθήκες με μοναδικό γνώμονα την υπεράσπιση ιδανικών όπως η ελευθερία, η ειρήνη, η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και η αγάπη για την πατρίδα.

Ας παραδειγματιστούμε λοιπόν από αυτούς και όλοι μαζί ενωμένοι όπως τότε, ας αγωνιστούμε για την ανάκαμψη της χώρας μας και την ταχύτερη έξοδο από την κρίση. Ομόθυμα, με κοινωνική αλληλεγγύη και έμπνευση από τις ένδοξες στιγμές των προγόνων μας οφείλουμε να εργαστούμε για την απαλλαγή της χώρας από τα δεινά του παρελθόντος, αφήνοντας ως παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές ένα καλύτερο μέλλον.

Ιωάννης Τσουκνιδάς

Δήμαρχος Χαλκηδόνος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *