Μήνυμα Δημάρχου Χαλκηδόνος για την 46η επέτειο του Πολυτεχνείου

Μήνυμα Δημάρχου Χαλκηδόνος, κ. Σταύρου Αναγνωστόπουλου,  για την 46η επέτειο του Πολυτεχνείου.

‘’46η Επέτειος του Πολυτεχνείου. Ημέρα τιμής και μνήμης για όλες και όλους ανεξαιρέτως που αγωνίστηκαν για τα ιδανικά της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας και ιδιαίτερα για τη μαθητιώσα και σπουδάζουσα νεολαία της εποχής που με το παράδειγμά της άφησε βαριά παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Δυστυχώς για πολλούς αυτή η παρακαταθήκη αποτέλεσε αντικείμενο προσωπικής, πολιτικής και κομματικής εκμετάλλευσης, εκφυλίζοντας σταδιακά το νόημα της. Κάτι το οποίο συνεχίζουν ορισμένες μειοψηφίες και σήμερα, που με τη συμπεριφορά τους μόνο τη Δημοκρατία και την Ελευθερία δεν προστατεύουν.

Ας σταθούμε επομένως όλοι μαζί ενωμένοι απέναντί τους και ας αγωνιστούμε για την προαγωγή της Παιδείας, της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας στην πατρίδα μας.’’

Με εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος

One comment

  1. Ανώνυμος

    Ό, τι δεν είναι αληθινό ξεχνιέται και περνάει στην λήθη της ιστορίας, όσο και να προσπαθούν απεγνωσμένως να το κρατήσουν ζωντανό.

    Αντιθέτως, η ιστορική αξία των γεγονότων που έχουν στιγματίσει τον Ελληνισμό, εδραιώνει την πεποίθηση όλων μας για την αναγκαιότητα της διατηρήσεως της ιστορικής συλλογικής μνήμης και της διαφυλάξεώς της ως παρακαταθήκη του μέλλοντος. Μάς το θύμισε σήμερα η μουσικοφιλολογική εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Πνευματικό Κέντρο “Κωνσταντίνος Χατζάκος”, όπου παρουσιάστηκε με γλαφυρό και συγκινητικό τρόπο ο ξεριζωμός των Ελλήνων της Βορείου Θράκης ή “Ανατολικής Ρωμυλίας”.

    Αυτές είναι οι ουσιαστικές εκδηλώσεις που ενώνουν τους Έλληνες και εξυψώνουν το Εθνικό μας φρόνημα, διότι έχουν την ιστορική αλήθεια βαθιά ριζωμένη στην συνείδησή μας.

    Εύγε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *