Ν.Μεσημβρία:Υποτροφία στις Η.Π.Α. για την Μαρία

Η 18χρονη αριστούχα μαθήτρια Μαρία Ιωάννου από την Νέα Μεσήμβρια Θεσσαλονίκης, κατάφερε να πραγματοποιήσει το παιδικό της όνειρο.

Ένα από τα κορυφαία κολλέγια της Αμερικής, το Hamilton College, την δέχτηκε με πλήρη υποτροφία και ήδη ετοιμάζει τις αποσκευές της για το μεγάλο ταξίδι στο Big Apple.

Η Μαρία έγινε δεκτή σε 5 πανεπιστήμια των ΗΠΑ, macalester College, Lynn University, Eckerd College, Lehigh University, Hamilton College, αλλά αξιοποιώντας όλες τις γνώσεις που της προσέφερε το πρόγραμμα study USA της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής έκανε την καλύτερη για αυτήν επιλογή.

Επιθυμεί να σπουδάσει Μάρκετινγκ και Πληροφορική. Τομείς με τους οποίους είχε μια πρώτη επαφή εξαιτίας του μεγαλύτερου STEM διαγωνισμού παγκοσμίως, F1 In Schools, οπού τον Ιούλιο θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στην Αγγλία με την ομάδα Lupus Racing ως Υπεύθυνη του Μαρκετινγκ και των Social Media. «Ένα παιδικό όνειρο ζωής μεταμορφώθηκε σε πραγματικότητα. Ήταν ένα ξεχωριστό ‘ταξίδι’.

Δεν είναι δύσκολο, αλλά απαιτητικό και το τελικό αποτέλεσμα ανταμείβει όποιον το επιλέξει», επισημαίνει με μεγάλη ανακούφιση. καθώς μετράει αντίστροφα τις ημέρες που θα περάσει το κατώφλι του Αμερικανικού πανεπιστημίου