Ν.Μεσημβρία:Αγιασμός και έναρξη εργασιών αποχετευτικού συστήματος

Από το γραφείο τύπου του Δήμου Χαλκηδόνος λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω δελτίο τύπου

Πραγματοποιήθηκε εχθές, Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018, ο Αγιασμός και η έναρξη των εργασιών του αποχετευτικού συστήματος της Νέας Μεσημβρίας, ενός έργου συνολικού προϋπολογισμού 8.925.203,25 € και συνολικής συμβατικής δαπάνης 3.625.453,56 €.

Το έργο «Κατασκευή δικτύων αποχέτευσης και αγωγών μεταφοράς ακαθάρτων Δ.Κ. Νέας Μεσημβρίας και Βαθυλάκκου του Δήμου Χαλκηδόνος»  αποτελεί έργο πνοής για τον Δήμο Χαλκηδόνος, αφού με το νέο δίκτυο αποχέτευσης τα λύματα των Δημοτικών Κοινοτήτων της Ν. Μεσημβρίας και του Βαθυλάκκου θα συνδέονται με τον υφιστάμενο κεντρικό αγωγό αποχέτευσης που οδηγεί στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων  (Ε.Ε.Λ.) Σίνδου, εντός της ΒΙ.ΠΕ.Σ., βελτιώνοντας έτσι ουσιαστικά την ποιότητα ζωής των συνδημοτών μας.

Βίντεο:Δηλώσεις δημάρχου

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μελέτη του συγκεκριμένου έργου εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκηδόνος τον Αύγουστο του 2013, ενώ με συνεχείς προσπάθειες της παρούσας Διοίκησης εντάχθηκε στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014 – 2020, με τη σύμβαση να υπογράφεται στις 17 Δεκεμβρίου 2015 μεταξύ της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Χαλκηδόνος (ΔΕΥΑΧ), που είναι κύριος του έργου, του Δήμου Χαλκηδόνος και της ανάδοχης κοινοπραξίας ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΑΤΕ – ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΤΕΒΕ.

Στον χθεσινό Αγιασμό παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος  κ. Τσουκνιδάς, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Παπαμιχαήλ, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Μωυσίδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δεμερτζής, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Μεσημβρίας κ. Μασκαλίδης και η Τοπική Σύμβουλος κα Μπουικίδου.

Τέλος, να σημειώσουμε πως το προσεχές χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί ο Αγιασμός και η έναρξη των εργασιών και στην Δημοτική Κοινότητα Βαθυλάκκου.

Γραφείο τύπου Δήμου Χαλκηδόνος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *