Νέα στοιχεία για τον θάνατο της 16χρονης: Τι διαπίστωσε ο ιατροδικαστής

ΕΚΑΒ

Τα αίτια θανάτου θα διακριβωθούν πλήρως μετά την ολοκλήρωση των τοξικολογικών- ιστολογικών εξετάσεων

Νέα στοιχεία έφερε στο φως η ιατροδικαστική εξέταση για τον θάνατο της 16χρονης στη Χαλκιδική. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, η 16χρονη πνίγηκε από εισρόφηση γαστρικού περιεχομένου- από τον εμετό της. Ωστόσο, η ακριβής αιτία που οδήγησε στο θάνατο το 16χρονο κορίτσι θα διακριβωθεί μετά την ολοκλήρωση των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων. Σημειώνεται ότι ο θάνατος είχε αρχικά αποδοθεί σε αλλεργικό σοκ, καθώς το άτυχο κορίτσι ήταν αλλεργικό στη λακτόζη. 

Πηγή: skai.gr

Τι λέει ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης

Στο μεταξύ, μιλώντας στο protothema.gr, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης που τα ξημερώματα της Τετάρτης επισκέφτηκε η 16χρονη με την παρέα της για να φάνε, τονίζει στο protothema.gr ότι η άτυχη κοπέλα ουδέποτε ανέφερε όταν παρήγγειλε ότι είχε αλλεργία σε συγκεκριμένα προϊόντα και δε κατέληξε έξω από το συγκεκριμένο μαγαζί.

«Είναι ψέμα αυτό που διαδίδεται ότι το παιδί κατέληξε στο μαγαζί μας. Εμείς μάθαμε ότι μετά από εμάς το κορίτσι πήγε για ένα ποτό και τελικά κατέληξε στα 2 χιλιόμετρα απο εμάς, μπροστά από ένα εστιατόριο και μετά από κάποια ώρα. Στη σερβιτόρα που της πήρε την παραγγελία δεν έκανε κάποια συγκεκριμένη ερώτηση για το φαγητό, σύμφωνα με την υπάλληλο μου. Αν μας είχε ενημερώσει για κάποια αλλεργία θα ψάχναμε όλες τις ετικέτες από τα προϊόντα», τονίζει.

Προσθέτει, δε,ότι το κορίτσι παρήγγειλε και έφαγε ένα χοτ ντόγκ χωρίς μουστάρδα, ενώ ουδέποτε ενημέρωσε για κάποια αλλεργία.