Ο δήμος Χαλκηδόνος τίμησε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 – Το μήνυμα του δημάρχου

Από το γραφείο τύπου του Δήμου Χαλκηδόνος λάβαμε (με email) και δημοσιεύουμε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Ο δήμος Χαλκηδόνος τίμησε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 – Το μήνυμα του δημάρχου Στ. Αναγνωστόπουλου

Με λιτές εκδηλώσεις αλλά με τη δέουσα επισημότητα και την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας από τον Covid-19 γιορτάστηκε σε όλο το δήμο Χαλκηδόνος η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Σε όλες τις κοινότητες του δήμου εψάλη επίσημη δοξολογία και τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση ενώ ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων σε ηρώα στις δημοτικές ενότητες Κουφαλίων, Αγίου Αθανασίου και Χαλκηδόνος από εκπροσώπους της σχολικής κοινότητας και τοπικών αρχών.

Ο δήμαρχος Χαλκηδόνος Σταύρος Αναγνωστόπουλος συμμετείχε στη δοξολογία που πραγματοποιήθηκε στον ιερό ναό «Ζωοδόχου Πηγής» στον Άγιο Αθανάσιο και στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των Πεσόντων, αποδίδοντας τιμές στους ήρωες του 1940.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της κατάθεσης στεφάνων στο μνημείο των Πεσόντων στον Άγιο Αθανάσιο έδωσε το παρών αντιπροσωπεία του συλλόγου Ιστορικών Στρατιωτικών Οχημάτων (ΣΙΣΟ) με μηχανοκίνητα μέσα.

Στο μήνυμά του ο δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος τόνισε ότι η σημερινή επέτειος αποτελεί για όλους μας μια ιστορική ημέρα, που συμβολίζει την ενότητα του ελληνικού λαού.

«Σήμερα τιμούμε και γιορτάζουμε την Ελλάδα που δικαιούται να είναι υπερήφανη, που έχει αποδείξει διαχρονικά πως γνωρίζει τι σημαίνει εθνική αξιοπρέπεια. Στη δύσκολη εποχή που βρισκόμαστε θα πρέπει να μείνουμε όλοι μαζί ενωμένοι. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να τα καταφέρουμε. Το έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν. Έχουμε καθήκον να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Το οφείλουμε στους προγόνους μας. Όλοι μαζί θα βγούμε νικητές και από αυτή τη μάχη. Χρόνια πολλά σε όλους σας. Χρόνια πολλά στην πατρίδα μας» δήλωσε ο κ. Αναγνωστόπουλος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *