Ο Δρ Αθανάσιος Εξαδάκτυλος νέος πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου

Ο Δρ Αθανάσιος Εξαδάκτυλος γιος του αείμνηστου Ανδρέα Εξαδάκτυλου, (πιλότος με καταγωγή από τα Κουφάλια , νομάρχης και μετέπειτα πολιτευτής στη Β’ Θεσσαλονίκης) εξελέγη νέος πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου στις χθεσινές εκλογές.

Ως επικεφαλής της παράταξης ”Δημοκρατική Κίνηση Γιατρών – Ενότητα – Συνεργασία’‘ ,συγκέντρωσε το 63,0 % των ψήφων και 9 από τις 15 έδρες του Διοικητικού Συμβουλίου

Ο πλαστικός χειρουργός Dr Αθανάσιος Α. Εξαδάκτυλος πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, διετέλεσε Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Μαστολογίας και από το 2000 είναι διδάκτωρ του τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ.

Μετεκπαιδεύτηκε στις ΗΠΑ στην ενδοσκοπική πλαστική χειρουργική.  Ειδικεύτηκε στην Πλαστική Χειρουργική  σε νοσοκομεία της Αγγλίας καθώς και στη γενική χειρουργική, ορθοπεδική και ΩΡΛ στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης και Θεσσαλονίκης και στα Νοσοκομεία «ΑΧΕΠΑ» και «ΚΕΝΤΡΙΚΟ».

Γεννήθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου 1963 στη Θεσσαλονίκη & μιλά αγγλικά και γαλλικά.

Εξαιρετικά δραστήριος σε επιστημονικό επίπεδο και αναγνωρισμένος από τους συναδέλφους του, έχει μεταξύ άλλων οργανώσει το 2015, το 11ο Συνέδριο της Πλαστικής Χειρουργικής στην Θεσσαλονίκη και ως αντιπρόεδρος της Μαστολογικής Εταιρίας, οργάνωσε το 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο το 2016.

Αναλυτικά τα χθεσινά αποτελέσματα

Δημοκρατική Κίνηση Ιατρών-Ενότητα-Συνεργασία (ΝΔ), 228 ψήφοι και 9 έδρες

Αγωνιστικό Μέτωπο (ΣΥΡΙΖΑ) 37 ψήφοι και 2 έδρες

ΔΗΠΑΚ (ΚΚΕ), 31 ψήφοι και 1 έδρα

ΑΠΚΙ (ΚΙΝΑΛ), 25 ψήφοι και 1 έδρα

Αγωνιστικό Κίνημα Γιατρών, 15 ψήφοι και 1 έδρα

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, 14 ψήφοι και  1 έδρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *