ΟΑΣΘ:Χωρίς λεωφορεία από αύριο Σάββατο

oastkouf

Στο ίδιο έργο θεατές και πάλι οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, καθώς σε σημερινή έκτακτη συνέλευση των εργαζομένων του ΟΑΣΘ,  αποφασίστηκε επ΄ αόριστον επίσχεση εργασίας , καθώς δεν έχουν καταβληθεί ακόμα τα δεδουλευμένα .

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης, μιλώντας στο thestival.gr τόνισε: «Οι εργαζόμενοι σήμερα σε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε από αύριο σε επίσχεση εργασίας. Δείξαμε μέχρι σήμερα ανοχή και αντί αυτών για να καταλάβουν και οι πολίτες, προσδιορίσαμε την πορεία μας με μοναδικό σκοπό να εξυπηρετήσουμε τους κατοίκους του νομού Θεσσαλονίκης. Για άλλη μια φορά η ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών, κορόιδεψε τους εργαζόμενους, κορόιδεψε τους φορείς της πόλης, κορόιδεψε τον οργανισμό αστικής συγκοινωνίας. Το «θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι» τελείωσε την Πέμπτη.

Το πρωί ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ, εκτίμησε ότι τα δεδουλευμένα των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ θα κατατεθούν γρήγορα, έπειτα από τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τον Οργανισμό για τη διαφορά από τον ΦΠΑ, χωρίς ωστόσο να επεκταθεί σε λεπτομέρειες σε σχέση με τον ακριβή χρόνο της καταβολής (σ.σ. η διαφορά προκύπτει από το γεγονός ότι ο ΟΑΣΘ εισπράττει με ΦΠΑ 13% και αποδίδει με 24%)

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΑΣΘ

Επίσχεση Εργασίας από το Σάββατο 26.11.2016

 • Αγαπητοί Συμπολίτες,

  Οι εργαζόμενοι του Ο.Α.Σ.Θ. αποφάσισαν να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας από το Σάββατο 26.11.2016, παρά το γεγονός ότι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αναγνώρισε την οφειλή του προς τον Ο.Α.Σ.Θ. λόγω της αύξησης του Φ.Π.Α. από 13% σε 23 % και 24% στην καταβαλλόμενη αντισταθμιστική καταβολή, έχοντας ήδη υπογράψει ο αρμόδιος Υπουργός κ. Σπίρτζης τη σχετική Κ.Υ.Α. με την εντολή της άμεσης καταβολής του οφειλόμενου ποσού στον Ο.Α.Σ.Θ., πράγμα που σημαίνει ότι εντός των προσεχών ημερών θα καταβληθεί άμεσα ολόκληρη η οφειλόμενη προς τους εργαζόμενους μισθοδοσία των μηνών Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου 2016.

  Παρά δε και το γεγονός ότι την 23.11.2016 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, παρουσία του αρμόδιου Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Σπίρτζη, του Προέδρου της Π.Ε.Δ.Κ.Μ. κ. Κυρίζογλου, του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρη, της Αντιπεριφερειάρχου κας Πατουλίδου, του Υφυπουργού Παιδείας κ. Ζουράρη, του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης κ. Τσαραμπουλίδη, του Προέδρου των εργαζομένων του Ο.Α.Σ.Θ. και του Προέδρου του Ο.Α.Σ.Θ., όπου συζητήθηκαν τα ανωτέρω.

  Ενόψει των παραπάνω, η κήρυξη της εν λόγω επίσχεσης δεν επιλύει το πρόβλημα της καταβολής των δεδουλευμένων των εργαζομένων, αλλά αντίθετα δημιουργεί περαιτέρω οικονομικά προβλήματα στον Οργανισμό και το κυριότερο στερεί από τους πολίτες του Νομού Θεσσαλονίκης τη δυνατότητα μετακίνησης με τις αστικές συγκοινωνίες της πόλης.

  Ο Ο.Α.Σ.Θ. για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης συγκοινωνίας στο Νομό Θεσσαλονίκης θα προσφύγει ενώπιον της Δικαιοσύνης, ώστε να επιτύχει την άρση της αναγγελθείσας επίσχεσης εργασίας και να  αποκαταστήσει την ομαλότητα στη διεξαγωγή της συγκοινωνίας στο Νομό Θεσσαλονίκης.

  Ζητούμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, η οποία δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα του Οργανισμού μας.

  Καλούμε εκ νέου το Συνδικάτο Εργαζομένων Ο.Α.Σ.Θ. να ανακαλέσει την επίσχεση εργασίας.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *