Παγώνα Σιανίδου:”Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς”

Ένας μεγάλος κύκλος προσφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας από την κα Παγώνα Σιανίδου έκλεισε σήμερα. Πολλά χρόνια ενασχόλησης και πολλά λιθαράκια στην διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ανατολικής Ρωμυλίας.

Από τις πρωτεργάτριες για την ίδρυση του λαογραφικού μουσείου Κουφαλίων και με πολλές δράσεις όλα αυτά τα χρόνια .Η λατρεία της για την παράδοση γνωστή εδώ και δεκαετίες και σίγουρα θα πρέπει να αισθάνεται υπερήφανη για όλα όσα κατάφερε και κυρίως για την προσπάθεια της οι νέες γενιές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν την παράδοση.

Η κα Σιανίδου με σημερινή της συγκινητική ανάρτηση ευχαριστεί όσους συνεργάστηκαν μαζί της καθώς έκρινε ότι ήρθε η ώρα να αποχωρήσει.


” Φτάνοντας στο τέλος της υπέροχης διαδρομής μου στο χώρο της παράδοσης, νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους όσοι ήταν δίπλα μου στο υπέροχο αυτό ταξίδι, αλλά και αυτούς που ήταν απέναντι μου γιατί με έκαναν να πεισμώνω και να συνεχίζω………

Νιώθω όμορφα γιατί στην διαδρομή μου από το 1976 έως και σήμερα είχα την χαρά να περάσω την αγάπη μου για την παράδοση του Καβακλί στους νεώτερους και μάλιστα σε παιδιά που αργότερα μου εμπιστεύθηκαν τα παιδιά τους

Οικογένειες ολόκληρες από παππού μέχρι εγγόνι.

Κρεμώντας την τσουκνα μου έρχονται άπειρες σκέψεις και κάνω τον απολογισμό μου.

Δεν θα ήθελα να αναφερθώ αναλυτικά .

Άραγε πρόσφερα ένα μικρό λιθαράκι; η μου φαίνεται;

Εύχομαι από τα βάθη καρδιάς μου να συνεχίσουν την πλούσια αυτή παράδοση οι νεότεροι και εμείς οι μεγαλύτεροι να είμαστε δίπλα τους εάν μας χρειάζονται.

Η αγάπη για την παράδοση δεν σβήνει ποτέ.

Είναι η φλόγα που πάντα θα καίει μέσα μας.

Το μεγαλύτερο ευχαριστώ χρωστάω στην Χ.Ο. του ΚΑΠΗ Κουφαλίων που μου έκαναν την τιμή να συνεργαστώ μαζί τους από το 1990 μέχρι και σήμερα. Ήταν μια άψογη συνεργασία και αυτοί οι άνθρωποι κράτησαν πολύ ψηλά την γνήσια, ανόθευτη και ανεπιρρεαστη την παράδοση των Καβακλιωτων.( Δυστυχώς και αυτή η ομάδα ήταν μέχρι σήμερα.)

Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς για τις όμορφες στιγμές που ζήσαμε.

Καλή συνέχεια στους ΝΈΟΥΣ. “