Παραιτήθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης – Ο Χρήστος Στυλιανίδης στη θέση του

Ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρει ότι γίνεται στόχος επίθεσης που γίνεται όλο και πιο τοξική για τη δήλωση που έκανε την περασμένη εβδομάδα σχετικά με τους υπεύθυνους της δολοφονίας του Αντώνη

Βαρβιτσιώτης

Ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρει ότι γίνεται στόχος επίθεσης που γίνεται όλο και πιο τοξική για τη δήλωση που έκανε την περασμένη εβδομάδα σχετικά με τους υπεύθυνους της δολοφονίας του Αντώνη Καργιώτη

Στη σκιά της δολοφονίας του 36χρονου Αντώνη Καργιώτη και της δήλωσης που είχε κάνει λίγα 24ωρα αργότερα, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης παραιτήθηκε σήμερα από τη θέση του υπουργού Ναυτιλίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βαρβιτσιώτης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open είχε δηλώσει: «Εγώ θεωρώ ότι σήμερα υπάρχουν αυτοί που θρηνούν τον αδικοχαμένο και αυτοί που θρηνούν για αυτούς που πήγαν να κάνουν τη δουλειά τους, να φέρουν πίσω ένα μεροκάματο και σήμερα βρίσκονται κατηγορούμενοι για δολοφονία».

Ακολούθησε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ μέσω της οποίας είχε ζητήσει συγγνώμη για την εν λόγω δήλωση: «Ζητώ συγγνώμη από την οικογένεια του Αντώνη αν θεώρησε πως με τον τρόπο που εκφράστηκα εξισώνω το θύτη και το θύμα» είχε πει προσθέτοντας πως ο θάνατος του 36χρονου προκαλεί «σοκ και δέος» καθώς πρόκειται για ένα «έγκλημα πρωτοφανές στην ναυτοσύνη».

Σημερα, ωστόσο, σε ανάρτησή του στο Facebook ενημέρωσε ότι παραιτείται από τη θέση του υπουργού Ναυτιλίας λέγοντας ότι γίνεται στόχος μιας επίθεσης που γίνεται όλο και πιο τοξική.

Λίγα λεπτά αργότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης ανακοίνωσε ότι στη θέση του παραιτηθέντος Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη τοποθετείται ο Χρήστος Στυλιανίδης. Σχολίασε μάλιστα ότι η απόφαση της παραίτησης ήταν «αναπόφευκτη» και «ορθή».

Αναλυτικά η δήλωση παραίτησης του κ. Βαρβιτσιώτη στο Facebook:

«Η δολοφονία του Αντώνη Καργιώτη από μέλη του πληρώματος στο Blue Horizon μας έχει συγκλονίσει όλους. Κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί ότι Έλληνες ναυτικοί παραβιάζοντας τους πανάρχαιους κανόνες για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα έσπρωξαν και εγκατέλειψαν έναν άτυχο νέο στα θολά νερά του λιμανιού του Πειραιά. 

Μίλησα με την οικογένεια του Αντώνη και τους μετέφερα την συμπαράστασή μας στον πόνο τους. Τους υποσχέθηκα ότι ο Αντώνης δεν θα ξεχαστεί και ότι θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να τιμήσω την μνήμη του αποδίδοντας δικαιοσύνη στο μέτρο που μου αναλογεί.  

Με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης παρέπεμψα τα υπεύθυνα στελέχη του Λιμενικού Σώματος στο αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο ολοκληρώνοντας τις από το νόμο αρμοδιότητες που έχω για τον καταλογισμό πειθαρχικών ευθυνών σε αυτούς που φταίνε. Ελπίζω και η Ελληνική Δικαιοσύνη σύντομα να οδηγήσει τους πραγματικούς αυτουργούς στο εδώλιο, όπως τους αρμόζει.  

Τις τελευταίες μέρες όμως γίνομαι και στόχος μιας επίθεσης που αποκτά όλο και πιο πολύ τοξικά χαρακτηριστικά.

Μια δήλωσή μου που εύκολα παρερμηνεύτηκε, προκάλεσε αγανάκτηση. Ζήτησα άμεσα ειλικρινή συγγνώμη. 

Σε καμία περίπτωση δεν εξίσωσα τον θύμα με τους θύτες. 

Σε καμία περίπτωση δεν ξέπλυνα τις ευθύνες που έχει η πλοιοκτήτρια εταιρεία, τις οποίες ακόμα αρνείται να αναλάβει. 

Στην πολιτική βρίσκομαι όλα αυτά τα χρόνια γιατί έχω μέσα μου βαθιά το αίσθημα της προσφοράς στην κοινωνία και την πατρίδα.

Υπηρετώ τη δημόσια ζωή με αρχές και αξίες. 

Έχω μάθει να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου και να μη κρύβομαι στα δύσκολα. 

Μπορεί για κάποιους να είμαι ένα καλός πολιτικός, για κάποιους άλλους όχι. Αλλά δεν δέχομαι να με πετροβολούν ως άνθρωπο. 

Η πολιτική μου διαδρομή και η προσωπική μου αξιοπρέπεια επιβάλλουν να μην παραμείνω στη θέση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. 

Γι’ αυτό και υπέβαλα στον Πρωθυπουργό την παραίτησή μου. 

Τον ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη του».

skai.gr