Τοποθετήθηκε από την Περιφέρεια σύστημα αντιπλημμυρικής προστασίας στο φράγμα του Αξιού  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ

Τοποθετήθηκε σύστημα αρθρωτής  αντιπλημμυρικής προστασίας στο φράγμα του Αξιού  

Λύση τόσο στον κίνδυνο λειψυδρίας που αντιμετώπιζε η πεδιάδα δυτικά του Αξιού Ποταμού, όσο και στο ενδεχόμενο πρόκλησης καταστροφών στο φράγμα από την ανεξέλεγκτη ροή του νερού, έδωσε με παρέμβασή της η Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Με την προσωρινή έστω λύση της τοποθέτησης συστήματος αρθρωτής αντιπλημμυρικής προστασίας, που αποτελείται από στοιχεία τύπου κυτία πλήρωσης με νερό, τα οποία ενώνονται μεταξύ τους και δημιουργούν ένα προσωρινό φράγμα, εξασφαλίζονται αυτή την κρίσιμη καλοκαιρινή περίοδο οι ελάχιστες ποσότητες ύδατος που απαιτούνται για την ομαλή άρδευση χιλιάδων στρεμμάτων καλλιεργειών που απειλούνταν με καταστροφή.

Ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη του ζητήματος τονίζοντας ότι “από την πρώτη στιγμή που εντοπίσθηκε το πρόβλημα στη στέψη του φράγματος, δίπλα στον ΥΗΣ Ελεούσας, ενεργήσαμε άμεσα και σε συνεργασία με τους ΤΟΕΒ της περιοχής μας κινήσαμε το ενδιαφέρον των αρμόδιων υπηρεσιών”.

“Η Δ/νση Τεχνικών Έργων της Π.Κ.Μ. ανταποκρίθηκε γρήγορα με τη διενέργεια αυτοψιών. Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων Πάρη Μπίλλια και τους μηχανικούς της Υπηρεσίας, για την κατανόηση του προβλήματος και τις παρεμβάσεις που έγιναν, έστω προσωρινά, μέχρι την οριστική επίλυση του ζητήματος με κατασκευή τοιχείου σκυροδέματος”, είπε ο κ. Αναγνωστόπουλος.