Τι περιμένουν στην ΕΠΣΜ;

Φώτο:Μάκης Κιλιντάρης

Τι περιμένουν στην ΕΠΣΜ;

Του Στέφανου Ηλιάδη

Βλέποντας τον σοκαριστικό τραυματισμό ενός νέου παιδιού-αθλητή λόγω ακαταλληλότητας του γηπέδου, στο παιχνίδι Ποσειδώνας Καλαμαριάς-Θέρμης , μετά το αρχικό σοκ νιώθω να με πλημμυρίζει οργή.Σαν γονιό, σαν φίλαθλο, σαν άνθρωπο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Συνέχεια τριγυρνάει στο μυαλό μου το ερώτημα τι θα είχε συμβεί αν ο μη γένοιτο ο Γιώργος έπεφτε με το κεφάλι στο τσιμέντο που βρίσκεται δίπλα από την γραμμή του πλάγιου.

Ποιος είναι αυτός που έχει υπογράψει το πιστοποιητικό καταλληλότητας αυτού του γηπέδου;; Ποιος είναι αυτός που ορίζει να γίνονται εκεί ποδοσφαιρικοί αγώνες;;

 

Βίντεο:epsm24.gr

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=bAH_WKT5p18[/embedyt]

 

Και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν σοβαροί τραυματισμοί σε γήπεδα που μόνο για ποδόσφαιρο δεν είναι.Η ατζέντα δυστυχώς είναι γεμάτη.Υπάρχουν αρκετά τέτοια τα οποία ορίζονται να φιλοξενήσουν αγώνες.Γήπεδα με τσιμεντένιους τοίχους σε απόσταση αναπνοής, γήπεδα με δήθεν πλαστικό χόρτο χειρότερο από τα πατάκια που έχουμε έξω από τα σπίτια μας, γήπεδα νταμάρια που ούτε για βοσκή δεν κάνουν.

Οι ευθύνες βαραίνουν όλους όσους εμπλέκονται.Τον εκάστοτε Δήμο στον οποίο ανήκει το γήπεδο, τους παράγοντες που δέχονται οι ομάδες τους να αγωνιστούν και δεν μαζεύονται πριν την έναρξη του πρωταθλήματος όλοι μαζί και να πουν τέλος μέχρι εδώ ήταν και φυσικά την διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος.

Δεν μπορώ πραγματικά να καταλάβω τι περιμένουν από την ΕΠΣΜ?Να συμβεί το μοιραίο?

Στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο πρέπει πρώτα να εξασφαλίσουμε τις κατάλληλες αγωνιστικές συνθήκες και μετά έρχονται όλα τα άλλα.Δεν είναι δυνατόν το 2018 να κινδυνεύουν ποδοσφαιριστές.

Έχουν γίνει μεγάλα βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια και μπράβο.Μπορούν όμως να γίνουν και άλλα.Η Ένωση οφείλει να προστατεύσει τους ποδοσφαιριστές.Άμεσα να συσταθεί επιτροπή από την ΕΠΣΜ και να γίνει έλεγχος των επικίνδυνων γηπέδων.Σοβαρός έλεγχος.Όσα είναι ακατάλληλα να μην ξαναγίνουν αγώνες.Τέλος.Να παρθούν γενναίες αποφάσεις.Τώρα όμως πριν είναι αργά.

Υ.Γ. Περαστικά στον Γιώργο Τσίλη και να ευχηθούμε να είναι ο τελευταίος ποδοσφαιριστής που τραυματίζεται λόγω ακαταλληλότητας  γηπέδου

Σ.Η.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *