Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία στον 32χρονο Μπαγκλαντεσιανό

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας της 27χρονης Αναστάζια, που εντοπίστηκε νεκρή την Κυριακή στην περιοχή Αλυκές στην Κω.

Συμπληρωματική δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως ασκήθηκε πριν από λίγο στον 32χρονο Μπαγκλαντεσιανό. 

Ο Μπαγκλαντεσιανός έχει ήδη κριθεί προφυλακιστέος, καθώς πριν εντοπιστεί η σορός της Αναστάζια του είχε ασκηθεί δίωξη για αρπαγή, την οποία ο ίδιος είχε αρνηθεί.

Οι δύο φάσεις της προανάκρισης, δηλαδή η πρώτη, που αφορά στην αρπαγή και η δεύτερη, που αφορά στην ανθρωποκτονία, αναμένεται ότι θα ενωθούν. 

Ανατροπή με τον τόπο της δολοφονίας

Την ίδια ώρα, η ΕΛΑΣ κατέχει ένα νέο στοιχείο που προκαλεί ανατροπή στα μέχρι στιγμής δεδομένα για τον τόπο της δολοφονίας της Αναστάζια.

Ειδικότερα, η ΕΛΑΣ φέρεται ότι διαθέτει βιντεοληπτικό υλικό από άλλη κάμερα, που δείχνει τον Μπαγκλαντεσιανό και την Αναστάζια πάνω στο μηχανάκι του, ενδεχομένως φεύγοντας από το σπίτι του κατηγορούμενου. Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής, οι αρχές εκτιμούσαν ότι η δολοφονία έγινε εντός του συγκεκριμένου σπιτιού, το οποίο έγινε «φύλλο και φτερό».

Η κίνηση με το μηχανάκι καταγράφηκε κοντά στο σπίτι του κατηγορούμενου και το εύρημα φαίνεται να επιβεβαιώνεται και από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

Σύμφωνα με το υλικό, ο Μπαγκλαντεσιανός, λίγη ώρα μετά, επέστρεψε σπίτι και έφυγε και πάλι. Πηγές από την αστυνομία υποστηρίζουν ότι δεν αποκλείεται ο 32χρονος να σκότωσε την Αναστάζια σε εξωτερικό χώρο και στη συνέχεια να γύρισε σπίτι για να πάρει το σεντόνι και τις σακούλες όπου βρέθηκε καλυμμένη η σορός της.  Στο σπίτι του επέστρεψε στις 5 το πρωί. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αυτός είναι και ο λόγος όπου εχτές το απόγευμα κλήθηκε για συμπληρωματική κατάθεση ο Πακιστανός συγκάτοικος του 32χρονου καθώς στην αρχική του κατάθεση είχε υποστηρίξει πως ο 32χρονος και η 27χρονη είχαν αποχωρήσει από το σπιτι και μετά από ώρες είχε επιστρέψει ο Μπαγκλαντεσιανος.

Τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν αναφορές ότι η δολοφονία έγινε σε εγκαταλελειμμένο σπίτι κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρή η Αναστάζια.

Αναμένονται οι εξετάσεις DNA και οι ιστολογικές αναλύσεις

Πλέον, οι αρχές αναμένουν τα ευρήματα των εξετάσεων DNA και τις ιστολογικές αναλύσεις, που αναμένεται να ρίξουν φως στην υπόθεση. Επιπλέον, οι έρευνες συνεχίζονται στην περιοχή, για τον εντοπισμό στοιχείων που θα δέχουν την υπόθεση. 

Οι αρχές εστιάζουν στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η δολοφονία της Αναστάζια και στον εντοπισμό της σορού της σε σημείο που είχε ερευνηθεί τις προηγούμενες ημέρες, αλλά δεν είχε εντοπιστεί τίποτα. 

protothema