ΠΟΣΑΡ: Συλλυπητήρια Ανακοίνωση

Συλλυπητήρια Ανακοίνωση

Πασχάλης Δρικούδης!

Αδελφός Ανατολικορωμυλιωτης! Πρόεδρος του Συλλόγου Ανατολικορωμυλιωτών Ν.Θεσσαλονίκης καθώς και Μέλος του Δ.Σ.του Ιερού Ιδρύματος Ελλήνων Εξ Ανατολικής Ρωμυλίας ‘Αγία Τριάδα’.
Ένας άνθρωπος πλημμυρισμένος από αγάπη για την αλησμόνητη γενέτειρα των γονιών του, τη γη της Ανατολικής Ρωμυλίας, το αγαπημένο του Καβακλή.
Ένας άνθρωπος με Αξίες ζωής, παρμένες από θύμησες γλυκές μέσα από τις εικόνες των γονιών του, φυλαγμένες πολύ καλά στο νου και στην ψυχή του! Με χαμόγελο, με θετική σκέψη, παντού και πάντα διαλαλούσε την ιστορία, τον πολιτισμό των προγόνων του.
Αγωνιζόταν μέχρι τα στερνά του, με όλες του τις δυνάμεις για την ολοκλήρωση του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδας, μιας που ήταν ο πρωτεργάτης , ο εμπνευστής, της μεταφοράς της Ιερής εικόνας της Αγίας Τριάδας από το ομώνυμο Μοναστήρι της Αγίας Τριάδας από την γενετειρα των γονιών του, προς το Ιερό Ίδρυμα Ελλήνων εξ Ανατολικής Ρωμυλίας , στη Λιβαδιτσα Πέλλας!

Πάντα Μπροστάρης στους κοινούς μας, συλλογικούς αγώνες για τη διάδοση και διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς ! Ένιωθε υπεύθυνος για αυτό τον πολύτιμο θησαυρό ώστε να τον κρατήσει αλώβητο, διαχρονικά, βάζοντας το δικό του λιθαράκι και να τον κληροδοτησει στις επερχόμενες γενιές!

Αγωνιούσε για την πορεία της ανάδειξης της ιστορίας της Βόρειας Θράκης, δεν έλειπε ποτέ από τις κορυφαίες συλλογικές μας Εκδηλώσεις, πάντα εκεί πρώτος στις επάλξεις, ως Άξιος Πρεσβευτής της πολύτιμης κληρονομιάς μας!

Αυτόν τον Φίλο ! Άξιο Αδελφό, χάσαμε σήμερα!

Με πόνο ψυχής μέσα από τις λίγες αυτές γραμμές αποτιουμε ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του για όσα μας πρόσφερε !

Φτωχότεροι σίγουρα κατά πολύ, καθώς ως ανεξάντλητη πηγή , είχε τόσα όμορφα ακόμη να μας προσφέρει, με κατάθεση ψυχής , για αυτό που λέγεται Ανατολική Ρωμυλία – Βόρεια Θράκη !

Του οφείλουμε ένα Μεγάλο Ευχαριστώ !
Καλό ταξίδι ! Αδελφέ Πασχάλη!
Και Καλό Παράδεισο να έχεις!

Με Σεβασμό , Απέραντη Λύπη και Βαθιά Συγκίνηση!

Η Διοίκηση και όλα τα Μέλη της Ομοσπονδίας

One comment

  1. tamystikatoubaltou.blospot.

    Εκ μέρους του ημετέρου τοπικού blog tamystikatoubaltou, καταρχάς εκφράζουνε τα πιο ειλικρινή μας θερμά συλλυπητήρια προς τους εγγύτερους οικείους του, εν συνεχεία, προτείνουμε αντί στεφάνων που προφανώς θα τον συνοδεύουνε ποικίλα, εις την τελευταία κατοικία του αειμνήστου εκλιπόντος μνήμης Πασχάλη, να τοποθετηθούνε τα χρήματα εις την αποπεράτωση του Ιερού Ιδρύματος της νεοαναγειρόμενης Εκκλησίας της Αγίας Τρίαδος, στο ίδρυμα Ανατολικορωμυλιωτών που εδρεύει στην Λειβαδίτσα, άλλωστε σε όλη του την ζωή αγωνιζόταν φιλότιμα ανελλιπώς, ώστε κάποτε επιτέλους να την έβλεπε αποπερατωμένη. Αιωνία του η μνήμη και ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξουνε στο ευρύτερο επικείμενο μέλλον συνεχιστές του, μιμητές του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *