Πρόχωμα:Γύρισε η γλώσσα 17χρονου ποδοσφαιριστή

Φώτο αρχείου

Ένα σοβαρό περιστατικό έλαβε χώρα τη περασμένη αγωνιστική σε αγώνα της Γ ερασιτεχνικής κατηγορίας.

Πιο συγκεκριμένα, στην αναμέτρηση Αναγέννηση Προχώματος – Σμυρναϊκός Βαθυλάκκου, 17χρονος ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων χτύπησε στον λαιμό του μετά από άθελη αγκωνιά που δέχθηκε, με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος, να γυρίσει η γλώσσα του και να χάσει της αισθήσεις του. Όλοι πάγωσαν. Η μπάλα σταμάτησε να κυλάει. Απόλυτη ησυχία και όμως χάρη στη ψυχραιμία δύο προσώπων,  ο νεαρός ποδοσφαιριστής  Βασίλης Δανιηλίδης  ανέκτησε τις αισθήσεις του.

Όλα αυτά βέβαια χάρη στην άμεση επέμβαση του γιατρού Γιάννη Τσαμαντουρίδη που προσέφερε τις πρώτες βοήθειες και του προπονητή Σάββα Καρατσινίδη που τον έφερε σε πλάγια θέση και του επανέφερε τη γλώσσα. Από εκεί και έπειτα, ο ποδοσφαιριστής που αντιλαμβανόταν πλέον τι συμβαίνει γύρω του και με αφότου δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες του γιατρού, διακομίσθηκε με ΙΧ και τη συνοδεία του γιατρού στο κέντρο υγείας των Κουφαλίων.

Κατόπιν εξέτασης κρίθηκε ότι ο ποδοσφαιριστής έπρεπε να μεταφερθεί στο εφημερεύον νοσοκομείο όπου ολοκληρώθηκε ο πλήρης διαγνωστικός έλεγχος. Ο ποδοσφαιριστής παρέμεινε προληπτικά για 48 ώρες και πήρε εξιτήρια σε πολύ καλή κατάσταση.

Έτσι λοιπόν, οι μεγάλοι πρωταγωνιστές του 1ου γύρου των πρωταθλημάτων μπορούμε να πούμε ότι ήταν ο γιατρός Γιάννης Τσαμαντουρίδης και ο προπονητής του Προχώματος Σάββας Καρατσινίδης, καθώς χάρη στην άμεση επέμβαση τους, προλάβαμε τα χειρότερα.

Πηγή:epsm24.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *