Πρόχωμα:Εγκαίνια Κλειστού Γυμναστηρίου ΔΚ Προχώματος ‘ΕΛΕΝΗ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ’

Από το γραφείο τύπου του Δήμου Χαλκηδόνος λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω δελτίο τύπου

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν χθες, Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018, ο Αγιασμός και τα εγκαίνια του κλειστού Γυμναστηρίου της Δ.Κ. Προχώματος, που θα φέρει το όνομα ‘Ελένη_Πολυχρονίδου’, προς τιμήν της πρόωρα χαμένης κορυφαίας Γυμνάστριας με καταγωγή από το Πρόχωμα του Δήμου Χαλκηδόνος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος κ.Τσουκνιδάς, η Αντιπεριφερειάρχης ΜΕΘ κα.Πατουλίδου, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Προχώματος κ.Σαρημιχαηλίδης, ο Βουλευτής της Β΄ Περιφέρειας Θες/νίκης κ.Καράογλου, ο Αντιδήμαρχος Δ/κων & Οικ. Υπηρεσιών του Δήμου Χαλκηδόνος κ.Μηντσιούδης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας & Αθλητισμού του Δήμου Χαλκηδόνος κ.Μανάκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κεν. Μακεδονίας αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού και εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη στην εν λόγω εκδήλωση κ.Ανατολίτης, οι Δημ. Σύμβουλοι του Δήμου Χαλκηδόνος κύριοι Κυριακίδης, Μηντζαρίδης και Αλεκάκης, καθώς και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου της Δ.Κ. Προχώματος κύριοι Μαυροκεφαλίδης και Παπαδόπουλος.

Ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος κ.Τσουκνιδάς στον χαιρετισμό του, αφού εξήρε την προσφορά της τιμηθείσας, έκανε μια ιστορική αναδρομή στην εκτέλεση του έργου, του οποίου η κατασκευή ξεκίνησε το 2005 αρχικά ως αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και το 2007, έπειτα από απόφαση του Δ.Σ. του τότε Δήμου Κουφαλίων, αναβαθμίστηκε σε Κλειστό Γυμναστήριο.

Αναφέρθηκε επίσης στις δυσκολίες κατασκευής του και το κόστος, το οποίο ξεπέρασε τις 500.000 ευρώ (συνυπολογίζοντας το πρόστιμο που κλήθηκε να πληρώσει ο Δήμος, εξαιτίας της καθυστέρησης πληρωμής του αναδόχου από την πρώην Νομαρχία Θες/νίκης), χωρίς όμως να καταστεί λειτουργικό, ενώ τέλος αναφέρθηκε στις ενέργειες του Δήμου Χαλκηδόνος κατά τα έτη 2016 και 2017, είτε με ίδιους πόρους είτε με τη συνδρομή της Περιφέρειας Κεν. Μακεδονίας, οι οποίες καθιστούν πλέον το χώρο κατάλληλο για αγωνιστική χρήση. Τέλος, έγινε αναφορά, τόσο από το Δήμαρχο κ.Τσουκνιδά, όσο και από την Αντιπεριφερειάρχη κα.Πατουλίδου, για τη σχεδιαζόμενη προγραμματική σύμβαση Δήμου Χαλκηδόνος και Περιφέρειας Κεν. Μακεδονίας που θα ολοκληρώσει την όψη του Γυμναστηρίου με την κατασκευή των απαιτούμενων βοηθητικών χώρων για τους αθλούμενους.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την προβολή video σχετικά με την προσφορά της Ελένης Πολυχρονίδου στη ρυθμική Γυμναστική, ενώ παράλληλα στο έργο της αναφέρθηκαν η κα.Δελιάκη-πρώην Εθνική προπονήτρια Ρυθμικής Γυμναστικής, καθώς και ο κ.Ψαθάς-Πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Σωματείων Γυμναστικής Βορείου Ελλάδος.

Τέλος, η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με αγώνα επίδειξης καλαθοσφαίρισης μεταξύ των ομάδων του Δήμου ΑΜΣ Χαλκηδόνα-Προποντίδα και Κ.Σ. Γέφυρας, την επίδειξη Ρυθμικής Γυμναστικής από τον Α.Σ. “Εν Χορώ” και την απονομή τιμητικών πλακετών.

Γραφείο Τύπου Δήμου Χαλκηδόνος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *