Πρόχωμα:Όλα έτοιμα για τον γάμο του Σαββίδη

[divide icon=”circle” color=”#”]

savidΣε αποκαλύψεις για τον γάμο του γιου του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, Γιώργου Σαββίδη προέβη σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο πρόεδρος της κοινότητας Προχώματος (όπου θα τελεστεί το μυστήριο στην εκκλησία που έκτισε με δικά του έξοδα ο Ιβάν Σαββίδης) Αντώνης Σαρημιχαηλίδης.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο «Αθλητικό Metropolis»:

Για τις εργασίες που γίνονται στο Πρόχωμα: «Εδώ και 20 μέρες 15 άτομα δουλεύουν στην εκκλησία. Κάνουν περίπου 600 με 700 τετραγωνικά εξέδρα. Εγώ σαν πρόεδρος έχω καθαρίσει όλους τους δρόμους, για να υπάρχει και πάρκιγνκ για τα αυτοκίνητα. Είναι ο γάμος της χρονιάς για την Ελλάδα. Στο χωριό θα γίνει ο γάμος και μετά 3.000 κόσμος θα πάει στο Κυβερνείο, εκεί θα γίνει η δεξίωση. Θα έρθουν 1.000 άτομα από τη Ρωσία. Βάζει έξι αεροπλάνα ο Σαββίδης για να έρθουν από τη Ρωσία».

Για την εκκλησία: «Η εκκλησία μεταμορφώθηκε, εδώ και δέκα χρόνια που έγινε με τα λεφτά του κ. Σαββίδη. Δεν είναι ούτε μικρή, ούτε μεγάλη. Δεν εκκλησιάζεται κάθε Κυριακή. Έκανε αίτηση ο Σαββίδης να έρθει δεύτερος παπάς, αλλά η Μητρόπολη δεν χορηγεί γιατί δεν έχει πάνω από 1.000 κατοίκους το Πρόχωμα. Του Αγίου Πνεύματος λέγεται η εκκλησία και ο Σαββίδης είχε φέρει τον Μητροπολίτη Ρωσίας στα εγκαίνια».

Για τον αδερφό του Ιβάν Σαββίδη: «Ο Γρηγόρης Σαββίδης ζει στο Πρόχωμα, είναι υπεύθυνος στην εκκλησία. Αυτός ανοίγει την εκκλησία, αυτός κάνει διάφορες εκδηλώσεις. Είναι δικιά τους ουσιαστικά, δεν είναι κρατική».

Η ώρα που θα γίνει ο γάμος: «Δεν μας έχουν πει τι ώρα θα γίνει η στέψη. Σαν πρόεδρος μίλησα με τον Γρηγόρη Σαββίδη και δεν θέλησε να μας πει. Το κάνουν για να μην πάνε άσχετοι που δεν είναι καλεσμένοι και δημιουργήσουν πρόβλημα. Ο καλεσμένος ξέρει τι ώρα θα πάει».

Για το αν είναι καλεσμένος ο ίδιος: «Το χωριό περιμένει αυτή την εκδήλωση. Εγώ δεν είμαι καλεσμένος».

Για τα όσα έχει κάνει ο Σαββίδης για το χωριό: «Ο Σαββίδης έχει κάνει οτιδήποτε του έχουμε πει. Έχει βοηθήσει πολύ κόσμο. Πήρε 26 στρέμματα δίπλα στα μνήματα του Προχώματος και κάνουμε καινούρια μνήματα. Όλοι οι συγγενείς του Σαββίδη από το Ροστόφ έχουν κηδευτεί εδώ στο χωριό. Θα τον επαινέσω και θα τον βραβεύσω. Θα του ζητήσω ορισμένα πράγματα για την κοινότητα, τίποτα παραπάνω».

 

Πηγή:thessports.gr

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *