Πρώτα ο Πολίτης:Να γίνει άμεσα σύσκεψη για την Πολιτική Προστασία του Δήμου Χαλκηδόνος

Από την Δημοτική παράταξη “Πρώτα ο Πολίτης” λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω δελτίο τύπου

Τα τραγικά γεγονότα που διαδραματίζονται τα τελευταία 24ωρα σε μεγάλο κομμάτι της χώρας μας ,τη στιγμή που πολλοί δήμοι ζουν τον εφιάλτη της πύρινης λαίλαπας και η πρόσφατη πυρκαγιά στη Δ.Κ. Κουφαλίων που ανέδειξε τη βλάβη που υπήρχε στο Πυροσβεστικό όχημα του Εθελοντικού πυροσβεστικού σταθμού Β Τάξης, προκαλούν εύλογα τις ανησυχίες μας για την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Διοίκησης του Δήμου μας.

Δυστυχώς, τα ζητήματα αυτά δεν λύνονται ούτε με ευχολόγια, ούτε με απλές αναρτήσεις των αρμόδιων Αντιδημάρχων στα μέσα Κοινωνικής δικτύωσης. Απαιτείται σχέδιο, οργάνωση και ετοιμότητα, δεν αρκεί το ανθρώπινο δυναμικό χρειάζονται και αλλά πράγματα ώστε οι άνθρωποι που θα λάβουν μέρος σε επιχειρήσεις περιστατικών να έχουν τα απαραίτητα μέσα για να μην τεθούν σε κίνδυνο ούτε οι ίδιοι ή άλλες ανθρώπινες ζωές, αλλά ούτε και οι περιουσίες που με κόπο έχουν δημιουργήσει οι συνδημότες μας ,θα πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα στη δύσκολη στιγμή , αυτή τη στιγμή .

Γι’αυτό το λόγο και έχοντας υπόψη το ΠΝΠ με θέμα «Εκτακτα μέτρα για…πυρκαγιών » που βρίσκεται σε ισχύ από την Παρασκευή 06/08 μέχρι και τη Δευτέρα 09/08, καλούμε τη Διοίκηση να ενημερώσει όλους τους Δημότες για τα εξής:

1. Ποιο είναι το σχέδιο δράσης που θα εφαρμοστεί σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης π.χ. πυρκαγιές (τηλέφωνα, υπεύθυνοι, ενημέρωση).

2. Έχουν οργανωθεί σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους περιπολίες για την προστασία των δασικών εκτάσεων του Δήμου μας; Έχουν γίνει αντιπυρικές ζώνες στις δασικές εκτάσεις , στα αλσύλλια του δήμου και σε εγκαταστάσεις που πιθανόν να βρεθούν σε κίνδυνο ;

3. Ποιες ενέργειες έχουν πραγματοποιηθεί για τα οικόπεδα με χόρτα εντός των οικισμών;

4. Έχει καταγραφεί μητρώο εθελοντών του Δήμου μας, ώστε να μην υπάρχει διασπορά των δυνάμεων;

Κλείνοντας, με το μυαλό όλων μας να είναι δίπλα στον καθένα που έχει πληγεί και δοκιμάζεται με την ευχή να μη γίνει άλλο κακό , θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε σε όλους πώς οι ώρες είναι κρίσιμες και δεν προσφέρονται για στείρα αντιπαράθεση, γι’αυτό καλούμε τη Διοίκηση, με δεδομένο ότι θα συνεχιστούν οι δύσκολες καιρικές συνθήκες με υψηλές θερμοκρασίες έστω και την ύστατη στιγμή, να συγκαλέσει άμεσα σύσκεψη για την Πολιτική Προστασία του Δήμου με την συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων ,αρμόδιων φορέων, ώστε να υπάρξει συντονισμός και από κοινού να διαμορφωθεί το πλαίσιο δράσης του Δήμου μας, όπως έχουν πράξει άλλωστε και όλοι οι όμοροι Δήμοι.