“Πρώτα ο Πολίτης”-“Σύμπραξη Ευθύνης”:Αποτελεί πρωτοτυπία στη Δημοκρατία η μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου να εγκαλεί την πλειοψηφία

 

Από τις παρατάξεις του Δήμου Χαλκηδόνος “Πρώτα ο Πολίτης” και “Σύμπραξη Ευθύνης” λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω δελτίο τύπου

Μας προξένησε μεγάλη εντύπωση η απάντηση του  Δημάρχου για την αποχή μας από τις δύο τελευταίες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Τίποτα δεν κατάλαβε για τους λόγους ;

Δεν διάβασε τις ανακοινώσεις των συνδυασμών που εξηγούσαν την αποχή;
Ο καινούργιος νόμος του Κλεισθένη είναι απλή αναλογική , με συνέπεια να απαιτεί ευρύτερες συγκλίσεις για να μπορέσει να διοικηθεί ο Δήμος.
Μάλλον ξεχνάτε κ. Δήμαρχε ότι στο συμβούλιο έχετε μόνο 12 συμβούλους σε σύνολο 33. Άρα για ποια πλειοψηφία μιλάτε; Αφήστε τους λεονταρισμούς και εξηγήστε μας με ποιο τρόπο ” δεν θα μας επιτρέψετε ” να ασκούμε  τα καθήκοντα μας.

Αποτελεί πρωτοτυπία στη Δημοκρατία η μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου να εγκαλεί την πλειοψηφία και μάλιστα με εκβιαστικό και ενίοτε χλευαστικό τόνο, για το γεγονός ότι διαμαρτύρεται για τον αντιδημοκρατικό τρόπο λήψης των αποφάσεων στο Δήμο Χαλκηδόνος.

Δυστυχώς, η μειοψηφία που σήμερα διοικεί και επικαλείται τη νέα εποχή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν έχει αντιληφθεί το πνεύμα του νόμου του Κλεισθένη. Δεν έχετε αντιληφθεί ότι η μειοψηφία που έχετε  δεν μπορεί να διοικήσει τον δήμο, και πρέπει να προτάσσει  τις συναινέσεις και τις συγκλίσεις μεταξύ των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Αυτό είναι που αποφάσισε ο λαός του Δήμου μας και μάλιστα μέσα από το πιο αναλογικό και αντιπροσωπευτικό σύστημα με το όποιο εξελέγησαν οι Δημοτικές παρατάξεις . Η  μειοψηφία σήμερα είναι αυτή που καταστρατηγεί και το πνεύμα του και τη λαϊκή βούληση.

Γιατί αυτοί είναι που κινούνται από τα ιδιοτελή συμφέροντά τους, περιφρουρώντας τις καρέκλες εξουσίας.

Και δεν μπορούν να αντιληφθούν  για το πώς πρέπει να οδηγηθεί πραγματικά ο Δήμος στη Νέα Εποχή, για να πάει μπροστά ο τόπος για να πάει μπροστά ο Δήμος μας.  Δεν μπορούν, όχι μόνο εξαιτίας της απειρίας τους, αλλά κυρίως γιατί διακατέχονται από περίσσεια υπεροψία και αλαζονεία , απαξιώνοντας με τη στάση τους και τις προκλητικές τους ενέργειες τους Δημότες και το θεσμό και τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η μεγάλη σας αλαζονεία κ. Δήμαρχε δεν σας επέτρεψε να αντιληφθείτε ότι στα τρία πρώτα Δημοτικά Συμβούλια  σε ένδειξη καλής θέλησης ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ. Και αντί να το καταλάβετε και να το εκτιμήσετε  αυτό, δεχτήκαμε ανοίκειες επιθέσεις. Δεν  καταλάβατε ακόμη ότι οι εκλογές τελείωσαν και ότι πρέπει να κλείσουμε για το καλό του τόπου τις πληγές που άφησαν; Δεν καταλάβατε ακόμη ότι δεν έχετε τα αλάθητο του Πάπα κι ότι μπορεί κάπου να κάνετε λάθος;

Πρέπει να αλλάξετε και να συνεχίσετε στο δρόμο για μια ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ , στο δρόμο του Κλεισθένη που απαιτεί  συναινέσεις, συγκλίσεις και συνεργασίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *