Το ραντεβού του Δημάρχου Δέλτα με τους αριστεύσαντες στις πανελλαδικές εξετάσεις

Το ραντεβού του Δημάρχου Δέλτα με τους αριστεύσαντες στις πανελλαδικές εξετάσεις

Συνάντηση με 14 αριστούχους μαθητές – αποφοίτους των 7 Λυκείων του Δήμου Δέλτα για περισσότερη από μια ώρα είχε σήμερα ο Δήμαρχος Ευθύμιος Φωτόπουλος, στην αίθουσα συσκέψεων του Δημαρχείου, στη Σίνδο. Μεταξύ αυτών, η Αλεξάνδρα Ειρήνη Μητονίδου από το ΕΠΑΛ Σίνδου, η οποία εισήχθη 1η στο Οικονομικό Τμήμα της ΝΟΠΕ ΑΠΘ, και ο Ηλίας Μαραντίδης από το 2ο ΓΕΛ Εχεδώρου της Ν. Μαγνησίας, που εισήχθη ως 1ος στη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών ΑΠΘ.

 Η πρόσκληση αφορούσε τους δύο πρώτους σε βαθμολογία στις πανελλαδικές εξετάσεις μαθητές κάθε Λυκείου και οι αριστούχοι ανταποκρίθηκαν με χαρά στην πρόσκληση του Δημάρχου. «Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, θα βραβεύσουμε όλους τους μαθητές που αρίστευσαν και πέρασαν στο πανεπιστήμιο, επιβραβεύοντας την προσπάθεια και τον αγώνα για την κατάκτηση της γνώσης» είπε ο Δήμαρχος, ευχαριστώντας τα παιδιά για την τιμή που του έκαναν να ανταποκριθούν άμεσα στην πρόσκλησή του και συγχαίροντάς τα για την επίδοσή τους.

 «Με τη συνάντηση αυτή θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα ότι οι άριστοι πρέπει να έχουν θέση στο δημόσιο διάλογο, σε κάθε επίπεδο, από τις ποικίλες κρατικές δομές μέχρι τους Δήμους. Ότι, ανεξαρτήτως βαθμολογίας, θέλουμε τους άριστους στο Δήμο μας. Ότι ο Δήμος δεν είναι κάτι απρόσωπο ή κάτι απρόσιτο και ότι η συνεργασία με τους πολίτες είναι βασική προϋπόθεση για την πρόοδο. Η επιλογή των δύο πρώτων ήταν, φυσικά, ενδεικτική για πρακτικούς λόγους, προκειμένου να μπορέσουμε να συζητήσουμε σε βάθος για θέματα που απασχολούν τα παιδιά είτε ως νέους είτε ως πολίτες. Και πραγματικά έγινε μια πολύ ωραία συζήτηση, τέθηκαν ζητήματα, αναπτύχθηκαν απόψεις, έγινε εκατέρωθεν ενημέρωση για τοπικά ζητήματα» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Φωτόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων παρότρυνε τα παιδιά να ασχοληθούν με τα κοινά σε οποιοδήποτε επίπεδο επιθυμούν. Άλλωστε, όπως είπε, δεν ξεχνά ότι και ο ίδιος δεν προέρχεται από κάποιο πολιτικό τζάκι. «Προσωπικά, ασχολήθηκα με με τα κοινά από μεγάλη αγάπη και διάθεση να προσφέρω όσο περισσότερο μπορούσα στην Ελλάδα μου και στον τόπο μου» είπε. Τέλος, ο Δήμαρχος τόνισε στα παιδιά ότι η πόρτα του είναι πάντοτε ανοιχτή γι’ αυτούς, όπως για κάθε πολίτη, και ανανέωσε το ραντεβού μαζί τους σε έξι μήνες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *