Σ.Αναγνωστόπουλος:Απάντηση στον δήμαρχο Χαλκηδόνος

                                                                        Απάντηση στον δήμαρχο Χαλκηδόνος κ.Τσουκνιδά (δείτε ΕΔΩ)  δίνει σήμερα ο κ.Αναγνωστόπουλος           

   Προς: κ. Δήμαρχο Δήμου Χαλκηδόνος

Κύριε Δήμαρχε,

Αντί να δώσετε ουσιαστικές απαντήσεις και να απολογηθείτε για την ολιγωρία σας, συνεχίζετε δυστυχώς να ανάγετε το μείζον θέμα της σχολικής στέγης και ειδικότερα ένα φλέγον ζήτημα που αφορά 500 και πλέον μαθητές, τους εκπαιδευτικούς τους και τις οικογένειές τους, σε θέμα προσωπικής αντιπαράθεσης.

Αυτό βέβαια συμβαίνει διότι δεν έχετε μάθει να ακούτε και δεν αντέχετε τη δημόσια κριτική, εξ’ ου και ο λόγος που σας ενοχλεί η δημοσιοποίηση στο διαδίκτυο ορισμένων θεμάτων, δημοσιοποίηση η οποία τουλάχιστον σε ότι με αφορά γίνεται επώνυμα και με το θάρρος της γνώμης μου, χωρίς να κρύβομαι πίσω από ‘’διάφορους κύκλους’’.

Επί της ουσίας τώρα των όσων ισχυρίζεστε σας αναφέρω τα εξής:

  1. Παρουσιάζετε όντως το ΄΄γνήσιο’’ πίνακα, ΤΗΣ ΧΑΜΕΝΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΟΜΩΣ, καθότι στείλατε τον πίνακα των προτάσεων με δύο μήνες καθυστέρηση από την προγραμματισμένη εκδήλωση για τη σχολική στέγη που διοργάνωσε η Π.Ε.Δ. Κ.Μ., όπου στον ‘’γνήσιο’’ πίνακα ΤΗΣ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ, που σας επισύναψα, ο Δήμος Χαλκηδόνος είτε αδιαφορώντας, είτε αργοπορώντας δεν παρουσίασε καμία πρόταση. (Δείτε το σχετικό σύνδεσμο: http://www.aftodioikisi.gr/ota/dimoi/k-makedonia-provlimata-sxolikis-stegis-stous-dimous-xrimata-zita-i-pedkm/).
  2. Επιβεβαιώνετε την ανυπαρξία οποιουδήποτε σχεδιασμού και μελέτης (επομένως και την αδυναμία υποβολής πρότασης στο ΕΣΠΑ, το οποίο ήταν ανοικτό μέχρι τέλος 2016 και θα ξανανοίξει τους προσεχείς μήνες) για την επέκταση του κτιριακού συγκροτήματος και συνεχίζετε να επικαλείστε αόριστα προβλήματα, χωρίς όμως να μας παραχωρείτε, όπως σας ζητήσαμε συνημμένη τεχνική έκθεση των σχετικών προβλημάτων.
  3. Χαίρομαι ιδιαίτερα που προσυπογράφετε την άποψή μου από παλαιότερο άρθρο μου ότι: ‘’τα οράματα πρέπει να είναι διαυγή και ξεκάθαρα και όχι θολά και αδιευκρίνιστα, ώστε να μπορούν να μετατρέπονται σε στόχους, για τους οποίους βέβαια στη συνέχεια απαιτείται και η ικανότητα επίτευξής τους’’. Επομένως πρέπει να προσπαθήσετε να δείτε ξεκάθαρα, να βάλετε στόχους και να αποκτήσετε αν γίνεται την ικανότητα επίτευξης, καθώς δεν γίνεται για όλα τα άσχημα να φταίει η ‘’κατακερματισμένη’’ Τοπική Αυτοδιοίκηση και η άτιμη κοινωνία, διότι όπως σας απέδειξα σε προηγούμενα έγγραφα με προσωπικά παραδείγματα, πολλά μπορούν να γίνουν, ακόμα και σε μια εποχή που η κρίση ‘’τσακίζει’’ τα πάντα.
  4. Θεωρώ θετικό το γεγονός της επίδειξης διάθεσης διαλόγου και συνεργασίας για το σχετικό ζήτημα της σχολικής στέγης και όχι μόνο. Σας καλώ λοιπόν να μας προσκαλέσετε, σε μία από τις προσεχείς συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να παρουσιάσουμε τις απόψεις μας για να λάβουν γνώση όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και να προχωρήσουμε από κοινού στη λήψη αποφάσεων για την επίλυση του θέματος.

Κλείνοντας κ. Δήμαρχε, θα ήθελα να σας αναφέρω ότι λαϊκιστής δεν υπήρξα ποτέ και ούτε πρόκειται να γίνω. Δυστυχώς άλλοι έχουν πάρει πτυχίο και μάλιστα με καλό βαθμό, από τη σχολή λαϊκίστικης συμπεριφοράς. Εγώ έχω επιλέξει το δύσκολο δρόμο της αρετής και της αλήθειας και αποσκοπώ στην ενεργοποίηση πολιτών και φορέων, στην αφύπνιση των τοπικών κοινωνιών και μέσω της συλλογικής δράσης στην δημιουργία ενός καλύτερου Δήμου. Διότι ΑΞΙΖΟΥΜΕ ένα ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟ και θα τον ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ.

 

Με εκτίμηση

 

Αναγνωστόπουλος Σταύρος

Πολιτικός Μηχανικός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *