Σ.Αναγνωστόπουλος: “Την Κυριακή τα Κουφάλια θα βροντοφωνάξουν ένα μεγάλο όχι στο παρελθόν και τους εκφραστές του”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σταύρος Αναγνωστόπουλος: “Την Κυριακή τα Κουφάλια θα βροντοφωνάξουν ένα μεγάλο όχι στο παρελθόν και τους εκφραστές του”

Εντυπωσιακή και δυναμική ήταν η παρουσία του κόσμου στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση που πραγματοποίησε η δημοτική παράταξη “Δύναμη Αναγέννησης- Νέα Αρχή” και του υποψηφίου Δημάρχου Χαλκηδόνος, Σταύρου Αναγνωστόπουλου στην κεντρική πλατεία Κουφαλίων.

Από την έδρα του Δήμου, ο κ. Αναγνωστόπουλος έστειλε για μια ακόμη φορά το μήνυμα της νίκης, ευχαριστώντας τους συνδημότες του, οι οποίοι με το διαρκές χειροκρότημα, προδιέγραψαν τον σίγουρο νικητή των αυτοδιοικητικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου. “Από εδώ, από τα Κουφάλια στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα ότι ο Δήμος Χαλκηδόνος είναι μπροστά. Ο Δήμος Χαλκηδόνος δεν γυρίζει πίσω, όπως επιθυμούν ορισμένοι. Την Κυριακή και τα Κουφάλια επιβεβαιώνουν την οριστική τους απόφαση και βροντοφωνάζουν ένα μεγάλο όχι στο παρελθόν και τους εκφραστές του. Βροντοφωνάζουν όχι στο διχασμό και στο πισωγύρισμα. Δηλώνουν παρών στο αύριο του δήμου μας, και δίνουν ισχυρό μήνυμα για την μεγάλη νίκη του συνδυασμού μας”, τόνισε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος Δήμαρχος.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος παρουσίασε αναλυτικά στο έργο της διοίκησής του τα τέσσερα χρόνια της θητείας τους τονίζοντας ότι “αυτά τα χρόνια κατορθώσαμε ως Δημοτική Αρχή να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Και παρ’ όλες τις αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε και εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε, ένα πολύ μεγάλο μέρος του προγράμματός μας έχει υλοποιηθεί ή έχει δρομολογηθεί. Πολλές βέβαια δράσεις του είναι με αναφορά πέραν της μιας θητείας, μιας θητείας ωστόσο που δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Εξάλλου ποτέ δεν είπαμε, πως θα κάνουμε σε μια  μέρα, όλα όσα, δεν έγιναν, για χρόνια ολόκληρα. Υποσχεθήκαμε όμως, ότι τίποτα δεν θα μας σταματήσει, από τη διεκδίκηση των λύσεων, που αξίζουν οι δημότες μας”.

Αναφερόμενος στους πολιτικούς του αντιπάλους, οι οποίοι τα τελευταία 24ωρα έχουν επιδοθεί, όπως είπε, σε έναν αγώνα λασπολογίας και κατασυκοφάντησης διαβλέποντας την ήττα τους το βράδυ της Κυριακής, τόνισε ότι “είναι πλέον φανερό πως τα ψέματα των πολιτικών μας αντιπάλων έχουν πια τελειώσει. Διαδίδοντας ψεύδη και συκοφαντίες, προσπαθούν να εκφοβίσουν τον κόσμο, επαναφέροντας διχαστική και τοπικιστική ρητορική.

Την προηγούμενη φορά τρομοκρατούσαν τον κόσμο με την καραμέλα για αλλαγή της έδρας, μετακίνησης του δημαρχείου, εκδίωξης των υπαλλήλων και άλλες τέτοιες ανοησίες. Αφού δεν έγινε τίποτε απ’ αυτά και καταρρίφθηκε ο μύθος τους, τώρα διακινούν την ανοησία για το κλείσιμο ή τη μετακίνηση του κέντρου υγείας. Οι ρόδες της ανοησίας τους, έφυγαν από το δημαρχείο και κατέληξαν στο κέντρο υγείας, το οποίο βέβαια όχι μόνο δεν μετακινείται, αλλά εκσυγχρονίζεται πλήρως όπως προανέφερα”. Ο υποψήφιος Δήμαρχος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη διανομή ανώνυμων συκοφαντικών και προσβλητικών φυλλαδίων για τα οποία, όπως σημείωσε, “κανένας τους δεν βρήκε το θάρρος να καταδικάσει αυτή την ενέργεια, ούτε καν να ψελλίσει οτιδήποτε. Μήπως αποδεικνύουν τελικά κάτι μ’ αυτό;”.

“Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι πως πρέπει επιτέλους να βάλουμε στο περιθώριο συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα και νοοτροπίες που εκμεταλλεύονται την εξουσία που τους δόθηκε από τους πολίτες για προσωπικό όφελος. Πρέπει σήμερα λίγες μέρες πριν τις εκλογές να κοιταχτούμε επιτέλους κατάματα και να δούμε πραγματικά ποιος χρησιμοποιεί τον τοπικισμό, ποιος είναι οπαδός του και ποιος δεν είναι. Κάποιοι προφανώς θεωρούν πως δεν δικαιούμαι να κατέχω τη θέση του Δημάρχου μόνο και μόνο επειδή δεν κοιμάμαι στα Κουφάλια. Θα σας χαλάσω όμως κύριοι, το παραμύθι με το δράκο και τη ρητορική του διχασμού και της ξενοφοβίας”, είπε ο κ. Αναγνωστόπουλος συμπληρώνοντας: “Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω για ακόμη μία φορά, όσο κι αν κάποιοι δεν θέλουν να το ακούνε, ότι μπορεί να μην διαμένω στα Κουφάλια αλλά οι ρίζες μου είναι πολύ βαθιές εδώ στα Κουφάλια. Εδώ στα Κουφάλια έζησαν και δημιούργησαν ο παππούς μου ο Σταύρος Βλαϊκίδης και η γιαγιά μου η Χρυσούλα. Εδώ στα Κουφάλια μεγάλωσε και έζησε η μητέρα μου Παγώνα. Εδώ στα Κουφάλια συνεχίζει να ζει όλη η οικογένειά μας.

Είμαι κομμάτι αυτού του τόπου και είμαι ενωμένος μαζί του με δεσμούς αγάπης, με συγγενείς και φίλους που μεγάλωσα μαζί τους.

Και αυτό όσο και να ενοχλεί κάποιους, όσο και να προσπαθούν να το ακυρώσουν, είναι η αλήθεια της ψυχής μου και δεν μπορούν να την ανατρέψουν.

“Όσοι τώρα προσπαθούν να μας χρεώσουν σκιές, θα πρέπει πρώτα να εξηγήσουν στο λαό του δήμου μας, τη δική τους αλήθεια, για τους δικούς τους καθοδηγητές και τα δικά τους κρυμμένα χαρτιά, που πλέον άνοιξαν, φανερώθηκαν οι “βαλέδες’’ της εξουσίας από ανατολή και δύση, σχηματίστηκε και προσωποποιήθηκε η επίδοξη τρόικα της νέας διοίκησης. Αυτό που μένει να μας πουν, είναι οι συμφωνίες διαμοιρασμού εξουσίας του υποψηφίου κατ’ επίφαση δημάρχου με τους τέως, να μας πουν ποιος θα είναι ο πραγματικός δήμαρχος τους και να αναφέρουν ξεκάθαρα ποιος είναι ο ρόλος όλων αυτών των παράταιρων πολιτικών απολιθωμάτων”, τόνισε καταχειροκροτούμενος από τους συμπολίτες του. “Αυτά τα επικίνδυνα παιχνίδια, εις βάρος του Δήμου και των δημοτών μας, προσπαθούν να παίξουν αυτά τα απομεινάρια της πολιτικής και να επανέλθουν στα δρώμενα, εξασφαλίζοντας τα προσωπικά τους συμφέροντα. Οφείλουν όμως να είναι ξεκάθαροι και να μην κοροϊδεύουν τον κόσμο. Όπως απόλυτα ξεκάθαροι είμαστε εμείς, διότι δεν κάνουμε μυστικές συμφωνίες, δεν μοιράζουμε θέσεις και οφίτσια, απευθυνόμαστε με ειλικρίνεια στο λαό και λογοδοτούμε μόνο σ’ αυτόν. Οι δημότες μας ευτυχώς διαθέτουν μνήμη και κρίση και γι΄ αυτό θα τους βάλουν οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας”, συμπλήρωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Αναγνωστόπουλος και αφού ευχαρίστησε τους συμπολίτες του για την εκπληκτική, όπως χαρακτήρισε, παρουσία τους, ζήτησε ισχυρή και καθαρή εντολή να συνεχίσει το έργο του. “Ο Δήμος μας χρειάζεται σιγουριά, σταθερότητα, αξιοπιστία για να συνεχίσει να προχωρά μπροστά. Εμείς ξέρουμε και μπορούμε! Έχουμε πετύχει πολλά! Μπορούμε περισσότερα! Δώστε μας ισχυρή και καθαρή εντολή να συνεχίσουμε. Να είστε βέβαιοι ότι όλοι μαζί ενωμένοι, με πίστη και αισιοδοξία, θα τα καταφέρουμε! Ενωμένοι προχωράμε μπροστά! Προχωράμε μαζί, δυνατά! Συνεχίζουμε!”, τόνισε δίνοντας ραντεβού με όλους την Κυριακή 8 Οκτωβρίου στις κάλπες.