Σαραφίδης Ι.:Προτάσεις για τη μεταφορά της λαϊκής Κουφαλίων

Μετά από την τελευταία πρόσκληση της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Χαλκηδόνος ,της οποίας είμαι μέλος , για το θέμα της μεταφοράς της λαϊκής αγοράς λόγω των έργων στην Εθν.Αντιστάσεως στην ΔΚ Κουφαλίων θα ήθελα να εκφράσω και δημόσια την άποψη μου.

Ως πρώην τοπικός σύμβουλος την περίοδο 2014-2019 και όταν μας είχε έρθει  το θέμα προς ψήφιση είχα εκφράσει τις αντιρρήσεις μου γενικά για το έργο στο σύνολο του. Φυσικά επειδή στις δημοκρατίες ισχύουν οι πλειοψηφίες πέρασε η πρόταση της τότε διοίκησης κατά πλειοψηφία. Οι αντιρρήσεις και οι ερωτήσεις που έθεσα ήταν:

α) γιατί να μην γίνει το έργο στο σύνολο της Εθν.Αντιστάσεως από την Αγ.Τριάδος

β) δεν υπάρχει πρόβλεψη στη μελέτη για τα 2 βενζινάδικα που υπάρχουν επί της οδού και τι θα γίνει όταν αυτά πάψουν τη χρήση τους

γ) πώς θα καθορίζεται ο χρόνος στάθμευσης των αυτοκινήτων ,γιατί και σήμερα κάποιοι τον χρησιμοποιούν ως μόνιμο πάρκινγκ ή καταλαμβάνουν θέσεις που τις χρησιμοποιούν ως είσοδο και έξοδο

δ) τι θα γίνει αν συνεχιστεί το διπλοπαρκάρισμα και μετά από αυτή την επέμβαση που θα στοιχίσει γύρω στις 800000 ευρώ και ε) τι θα γίνει με την λαϊκή αγορά και αν αυτή θα μεταφερθεί.

Αντ΄ αυτού οι προτάσεις που έκανα ήταν α) να γίνει μια όμορφη καινούργια κρασπέδωση με πρόβλεψη για την διέλευση των ΑΜΕΑ β) να τηρούνται τα μονά ζυγά με ταυτόχρονη χρήση παρκόμετρων.

Η πρόταση μου αυτή συνδυάζεται με το γεγονός ότι και η τροχαία σε πρώτο χρόνο θα συνέβαλε στην τήρηση τους ,πράγμα που έγινε πολλές φορές αλλά χρειάζεται ισχυρή πολιτική βούληση για την συνέχιση του , και σε δεύτερο χρόνο την σύσταση δημοτικής αστυνομίας .

Όσο για το θέμα της λαϊκής ,από τη στιγμή που το έργο θα γίνει, είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι πρέπει να γίνει η μεταφορά της σε καινούργιο σημείο ,καθώς μετά τις παρεμβάσεις θα είναι δύσκολο να ξαναγίνει στο ίδιο σημείο. Προτείνω λοιπόν η μεταφορά της να γίνει στην οδό Μ.Μπότσαρη γιατί είναι πιο κοντά με το σημείο που γίνεται σήμερα.Εδώ όμως έχω να κάνω δύο παρατηρήσεις.

Η πρώτη έχει να κάνει με την αρχική μελέτη που αναφέρει ότι η διαμόρφωση θα γίνει με την Ακροπόλεως ενώ στην πρόταση που μας ήρθε αναφέρει εώς την Πλαστήρα δλδ δύο δρόμους πιο κάτω και το άλλο έχει να κάνει με την άμεση εκπόνηση μελέτης και για το υπόλοιπο κομμάτι της Εθν.Αντίστασης.

Τελειώνοντας θέλω να πώ,στην διοίκηση του Δήμου , ένα ευχαριστώ που ως πολίτες αυτού του τόπου μας δίνεται το δικαίωμα να εκφράσουμε τις απόψεις μας μέσω της επιτροπής διαβούλευσης.

ΣΑΡΑΦΙΔΗΣ ΝΙΚ.ΙΩΑΝΝΗΣ

Ελεύθερος Επαγγελματίας,Μέλος Επιτροπής Διαβούλευσης και Τοπικός Σύμβουλος Τ.Κ Κουφαλίων 2014-2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *