Σάββας Αναστασιάδης : να αποσυρθεί η διάταξη για την κατάργηση του υποθηκοφυλακείου Κουφαλίων

[divide icon=”circle” color=”#”]

ypothik

[divide icon=”circle” color=”#”]

Σάββας Αναστασιάδης : να αποσυρθεί η διάταξη για την κατάργηση του υποθηκοφυλακείου Κουφαλίων

 

anastasiadisΣάββας Αναστασιάδης

Προς τον Κ. Υπουργό,  Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Θέμα: Κατάργηση των υποθηκοφυλακείων  Βασιλικών, Λαγκαδά, Κουφαλίων και Σοχού

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου που δημοσιοποιήθηκε για διαβούλευση και αφορά την αναδιοργάνωση των υποθηκοφυλακείων της χώρας και συγκεκριμένα στο άρθρο 1 παρ.2, προβλέπεται  μεταξύ άλλων  η κατάργηση των υποθηκοφυλακείων  Βασιλικών, Λαγκαδά, Κουφαλίων και Σοχού  και η   δημιουργία ενός έμμισθου υποθηκοφυλακείου με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Κύριε Υπουργέ,

Επειδή στο σχέδιο νόμου δεν λαμβάνονται υπόψη οι γεωγραφικές ιδιαιτερότητες των Περιφερειακών Δήμων του Νομού Θεσσαλονίκης, οι αγροτικές κατά βάση ασχολίες και η γήρανση του πληθυσμού  που κατοικεί στις εν λόγω περιοχές.

Επειδή η εύκολη πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες σχετίζεται με την καθημερινότητα των πολιτών και υπάρχει ορατός ο κίνδυνος να προκληθούν τεράστιες δυσλειτουργίες στην εξυπηρέτηση των συναλλασσόμενων,  οι οποίοι  θα αναγκάζονται να διανύουν μεγάλες αποστάσεις αγγίζοντας πολλές φορές τα 80 χιλ, σε επικίνδυνο οδικό δίκτυο( Ασπροβάλτα, Σταυρός, Κουφάλια, Βασιλικά κ.α.)

Επειδή  δεν έχει ληφθεί υπόψη  το  κόστος  των μετακινήσεων  που θα υποστούν  πολίτες , επαγγελματίες. Δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί, λογιστές, καθώς για τη διεκπεραίωση  απλών υποθέσεων θα αναγκάζονται να ταξιδεύουν.

Επειδή η έρευνα στα υποθηκοφυλακεία  γίνεται  στα βιβλία υποθηκών με χειρόγραφες σημειώσεις , δεν υπάρχει ολοκληρωμένη ηλεκτρονική βάση δεδομένων κατά τα πρότυπα του  taxisnet,  και επιβάλλεται η φυσική παρουσία τόσο των φυσικών προσώπων όσο και των πληρεξούσιων δικηγόρων τους.

Επειδή τα άμισθα Υποθηκοφυλακεία λειτουργούν ως εισπράκτορες δημοσίου χρήματος αποδίδοντας στο δημόσιο δικαιώματα ΤΑΧΔΙΚ, ΦΠΑ κ.α.

Ερωτάσθε:

Ποιοι είναι οι λόγοι που οδηγούν στην απόφαση αυτή και αν προτίθεστε να την αναθεωρήσετε;

 

 

Παρασκευή 8η  Ιουλίου 2016                                                                 Ο ερωτών Βουλευτής

Σάββας Αναστασιάδης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *