ΣΑΒΒΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ:  «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ, ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟ MARKET PASS»

ΣΑΒΒΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ:  «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ, ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟ MARKET PASS»

Στις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις της κυβέρνησης  για τη στήριξη των πολιτών σε δύσκολους καιρούς, με πιο πρόσφατη τη ρύθμιση του market pass, αναφέρθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β΄ Θεσσαλονίκης, πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής Σάββας Αναστασιάδης  μιλώντας στον FLASH Radio 99.4 και στον Λάζαρο Λαζάρου.

«Είναι ένα μέτρο καθαρά κοινωνικό, λαϊκό, που στόχο έχει να περιορίσει τις επιπτώσεις του πληθωρισμού στα χαμηλά εισοδήματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δέχτηκε με αμηχανία τη μεγάλη αυτή παρέμβαση και ψήφισε «παρών». Εμείς δείχνουμε το φιλολαϊκό μας πρόσωπο, ενώ η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ είναι μόνο ρητορική», τόνισε ο κ. Αναστασιάδης.

  • Για την πορεία της ελληνικής οικονομίας ο βουλευτής της ΝΔ είπε:

«Η χώρα κυβερνήθηκε πολύ καλά την τελευταία τριετία και η οικονομία μας παρότι δέχτηκε πλήγματα, έδειξε ότι αντέχει σε δύσκολες καταστάσεις.    Είναι ενδεικτικό ότι η Ελλάδα δέχεται επαίνους από διεθνείς οργανισμούς και γράφονται θετικά δημοσιεύματα και αναλύσεις σε ξένα ΜΜΕ, όπως ο Economist, για το κλείσιμο του έτους για την ελληνική οικονομία.  Είναι γεγονός ότι υπάρχει μεγάλο κύμα ακρίβειας, είναι όμως εξωγενείς οι παράγοντες που προκαλούν τα προβλήματα».

  • Σε ερώτηση για την τουρκική προκλητικότητα ο κ. Αναστασιάδης απάντησε:

«Η Τουρκία βρίσκεται σε μεγάλη νευρικότητα και αυτή εκδηλώνεται καθημερινά με τις παραβιάσεις και τις λεκτικές προκλήσεις. Η πρόσφατη ομιλία του Μπομπ Μενέντεζ στην αμερικανική Γερουσία ήταν συγκλονιστική. Ο επικεφαλής της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της  Γερουσίας περιέγραψε με σαφήνεια τι συμβαίνει με την Τουρκία και έστειλε τα δικά του μηνύματα υπογραμμίζοντας ότι δεν θα εγκρίνει κανένα F-16 για την Τουρκία έως ότου σταματήσει την επιθετική του ρητορική ο Τούρκος πρόεδρος. Η Τουρκία έχει αποκλειστεί από την παραχώρηση οπλικών συστημάτων από τις ΗΠΑ και αυτό την εξοργίζει διότι η ισορροπία έχει βαρύνει πάρα πολύ εις βάρος της. Στο μεταξύ οι  σχέσεις της πατρίδας μας με χώρες όπως οι ΗΠΑ έχουν αναβαθμιστεί σημαντικά, είναι στο καλύτερο σημείο τους και επιπλέον έχουμε συνάψει πολλές ακόμη διεθνείς συμμαχίες. Αντίθετα η Τουρκία βρίσκεται απομονωμένη, ενώ η διεθνής κοινότητα είναι ενημερωμένη   για τη στάση της».