Σχέδιο ελέγχου του καπνίσματος στις κτιριακές δομές του Δήμου Χαλκηδόνος

Κατάρτιση σχεδίου ελέγχου του καπνίσματος στις κτιριακές δομές του Δήμου Χαλκηδόνος, σύμφωνα με αυτά που αναφέρονται παραπάνω και συγκεκριμένα:

Α) Την απαγόρευση του καπνίσματος και της κατανάλωσης προϊόντων καπνού σε κάθε εσωτερικό χώρο εργασίας και αναμονής των κτιριακών δομών του Δήμου, με σκοπό την προστασία και προαγωγή της δημόσιας υγείας και την αποτροπή των δυσμενών επιδράσεων του καπνίσματος.
Β) Την ενημέρωση όλων των υπαλλήλων για την απαγόρευση του καπνίσματος και την εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας.
Γ) Την ανάρτηση απαγορευτικών σημάνσεων σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου, την απομάκρυσνη όλων των σταχτοδοχείων και την τοποθέτηση, σε εμφανή σημεία, του τηλεφωνικού αριθμού καταγγελιών 1142.
Η παράβαση των διατάξεων για την απαγόρευση του καπνίσματος στους χώρους εργασίας και αναμονής, αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα και τιμωρείται σύμφωνα με τις διατάξεις του πειθαρχικού δικαίου (ν. 4057/2012). Στους παραβάτες επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ και σε περίπτωση επανάληψης το πρόστιμο διπλασιάζεται.
Σε κάθε υπεύθυνο εφαρμογής του σχεδίου επιβάλλεται πρόστιμο 500 ευρώ για τις παρακάτω παραβάσεις:
_ Έλλεψη ανάρτησης σήμανσης και λήψης λοιπών μέτρων αποτροπής (πχ.απομάκρυνση σταχτοδοχείων).
_ Μή ανταπόκριση σε διαμαρτυρία για την πραγματοποίηση της παράβασης.
_ Παράλειψη κλήσης των αρμοδίων οργάνων ελέγχου.
_ Έλλειψη συνεργασίας με τα όργανα ελέγχου.

Ως υπεύθυνοι εφαρμογής του σχεδίου ελέγχου του καπνίσματος ορίζονται οι εκάστοτε προϊστάμενοι των Δ/νσεων και των τμημάτων του Δήμου Χαλκηδόνος και σε περίπτωση απουσίας τους, οι αναπληρωτές τους.
Στη Δημοτική Ενότητα Αγίου Αθανασίου υπεύθυνος ορίζεται ο κ. Χατζόπουλος Κωνσταντίνος και στη Δημοτική Ενότητα Χαλκηδόνος η κ. Καρατζοπούλου Σουλτάνα. Κάθε υπεύθυνος να ενημερώσει τους υπαλλήλους που υπάγονται στην αρμοδιότητά του, για την εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *