Σιλέσια 2023: Φοβερή Εμμανουηλίδου στα 200 μ. με 22.85

Φοβερή παρουσία πραγματοποίησε η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου στα 200 μ. στο φινάλε του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων. Η νεαρή ήταν τρίτη στην απόσταση με 22.85 (1,2) και πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ Γυναικών Κ23. Παράλληλα έγινε η τρίτη γυναικών όλων των εποχών στη χώρα μας και η 10η Ευρωπαία για το 2023.

Η νεαρή έχοντας ως σύμμαχο την εξαιρετική της κατάσταση και πολύ περισσότερο την αυτοπεποίθηση της, μπήκε δυνατά στον αγώνα και δεν είχε κανένα πρόβλημα να συναγωνιστεί κορυφαίες αθλήτριες της Ευρώπης. Η νεαρή παρότι έμεινε λίγο πίσω στα πρώτα 100 μ. ανέκαμψε στην ευθεία και κατάφερε στο τέλος να τερματίσει τρίτη.

Αυτή ήταν η τρίτη κούρσα της νεαρής σε διάστημα τριών ημέρων. Μάλιστα με τη σημερινή της παρουσία χάρισε στην ομάδα 14 βαθμούς. Η αθλήτρια της Κατερίνας Αλεξοπούλου έχει μπροστά της την μεγάλη πρόκληση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ23, εκεί όπου θα ταξιδέψει ως το φαβορί για διάκριση τόσο στα 100 μ. όπου έχει την κορυφαία επίδοση, όσο και στα 200 μ., όπου έχει την τρίτη. Νικήτρια στη σημερινή κούρσα ήταν η Κλαβέρ (Ολλανδία) με 22.46 και δεύτερη η Γουίλιαμς (Μ. Βρετανία) με 22.85.

Είμαι πολύ χαρούμενη με τη σημερινή μου εμφάνιση. Όχι μόνο γιατί πέτυχα νέο ρεκόρ, αλλά γιατί χάρισα πολλούς βαθμούς στην ομάδα. Έκανα μία από τις καλύτερες κούρσες της ζωής μου, σε έναν αγώνα με τις κορυφαίες της Ευρώπης. Αυτές οι κούρσες θα με βοηθήσουν πάρα πολύ για το Έσπο, εκεί όπου πιστεύω θα έχω μια καλή παρουσία. Έπειτα υπάρχει και το παγκόσμιο της Βουδαπέστης. Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό και αυτό μας βοηθάει όλους“, είπε η αθλήτρια.