ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ Ο ΣΑΒΒΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ Ο ΣΑΒΒΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

Δεκάδες χιλιάδες ομογενείς κάθε ηλικίας έδωσαν το «παρών» στη  μεγαλειώδη παρέλαση των Ελλήνων της Νέας Υόρκης, στην οποία παρέστη εκπροσωπώντας το Ελληνικό Κοινοβούλιο ο     πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β’ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης.

«Δόθηκε ηχηρό ‘παρών’ του ελληνισμού στην καρδιά της Νέας Υόρκης. Ήταν μία συγκλονιστική εμπειρία, μία γιορτή του ελληνισμού με χιλιάδες κόσμο, ενήλικες και παιδιά, να παρελαύνει στην 5η Λεωφόρο, που έγινε για πάνω από δυόμιση ώρες γαλάζια. Η ομογένεια είναι ένα κομμάτι του ελληνισμού που παραμένει αναλλοίωτο», τονίζει ο κ. Αναστασιάδης.

Την παρέλαση, που ήταν η πρώτη που πραγματοποιήθηκε μετά από διάλειμμα δύο ετών λόγω της πανδημίας, άνοιξε άγημα Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς. Μικροί
και μεγάλοι φορούσαν παραδοσιακές ενδυμασίες από όλες τις περιοχές του
Ελληνισμού, κρατούσαν λάβαρα και πανώ των οργανισμών τους και γαλανόλευκες σημαίες.

Ο  κ. Αναστασιάδης παρακολούθησε την παρέλαση ως επίσημος προσκεκλημένος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης μαζί με τους τελετάρχες, Αμερικανούς γερουσιαστές και βουλευτές, καθώς και στελέχη της Ομογένειας.

Νωρίτερα ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς παρέστη στην πανηγυρική δοξολογία για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, που τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν, χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου.

Με τη μεγάλη παρέλαση κορυφώθηκαν οι  επετειακές εκδηλώσεις για την Ελληνική Παλιγγενεσία στη Νέα Υόρκη.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη, που ολοκληρώνεται αύριο Τρίτη, ο   κ. Αναστασιάδης θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί και με εκπροσώπους Ομογενειακών Συλλόγων.