Στην Αθήνα για θέματα του Δήμου ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος

Στην Αθήνα για θέματα του Δήμου ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος- Επισκέφτηκε τα Υπουργεία Δικαιοσύνης, Υποδομών και Περιβάλλοντος

Στην Αθήνα βρέθηκε ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος, ο οποίος μαζί με τον Βουλευτή της Β’ εκλογικής περιφέρειας Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Φάνη Παπά επισκέφτηκαν το Υπουργείο Δικαιοσύνης όπου συναντήθηκαν με τον Υπουργό Γ. Φλωρίδη και τον Υφυπουργό Ι. Μπούγα. Οι δυο τους έθεσαν το θέμα της παραμονής του Ειρηνοδικείου Κουφαλίων ως Περιφερειακή Έδρα του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης και ανέλυσαν στους κ.κ. Φλωρίδη και Μπούγα τους λόγους για τους οποίους είναι απαραίτητη η παραμονή του ως έχει. Όπως ανέφερε αμέσως μετά ο κ. Αναγνωστόπουλος, τόσο ο Υπουργός, όσο και ο Υφυπουργός δεσμεύτηκαν ότι θα εξετάσουν και θα αξιολογήσουν τα στοιχεία τα οποία τους παρέθεσαν πριν την οριστική κατάθεση του νομοσχεδίου.

Στη συνέχεια οι κ.κ. Αναγνωστόπουλος και Παπάς επισκέφτηκαν το Υπουργείο Υποδομών όπου είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υφυπουργό Νίκο Ταχιάο ενώ συναντήθηκαν με την διευθύντρια του γραφείου του στην οποία έθεσαν το θέμα της επίσπευσης των εργασιών της δημοπράτησης του αρδευτικού δικτύου της Νέας Μεσημβρίας. «Για το συγκεκριμένο έργο, το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την περιοχή μας, υπήρξε θετική εξέλιξη από πλευράς Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης καθώς διασφαλίστηκε το επιπλέον ποσό του 1.250.000 ευρώ για την ομαλή εκτέλεση του έργου. Έχουμε πλέον έναν προϋπολογισμό γύρω στα 12 εκ. ευρώ και ως Δημοτική Αρχή ασκούμε τις ανάλογες πιέσεις προς το Υπουργείο Υποδομών προκειμένου να προχωρήσουν τάχιστα οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση του», δήλωσε ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος είχε συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος με τους συνεργάτες της Υφυπουργού Αλεξάνδρας Σδούκου για θέματα που αφορούν στις ενεργειακές ανάγκες του Δήμου και τη διαδικασία της Ενεργειακής Κοινότητας που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο Δήμαρχος κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναφέρθηκε επίσης στην πρόταση που έχει υποβάλει ο Δήμος για την ανάδειξη όλης της παραποτάμιας ζώνης του Αξιού ποταμού και τη δυνατότητα εξεύρεσης σχετικού χρηματοδοτικού προγράμματος.

Συναντήθηκε επίσης με τον νέο Πρόεδρο της ΗΔΙΚΑ, Γιάννη Καραγιάννη με τον οποίο συζήτησε τις προτάσεις του Δήμου Χαλκηδόνος προς το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στα πλαίσια του Ψηφιακού Μετασχηματισμού.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος είχε επίσης επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Κτηματολογίου, Στυλιανό Σακαρέτσιο στον οποίο έθεσε το θέμα της διατήρησης του αρχείου του Υποθηκοφυλακείου Κουφαλίων μέχρι την οριστική ψηφιοποίησή του και τη μεταφορά του αρχείου στη συνέχεια στο Κτηματολογικό Γραφείο Θεσσαλονίκης και όχι στο Κτηματολογικό Γραφείο Λαγκαδά όπως είναι η αρχική απόφαση. «Ζήτησα την ένταξη της περιοχής μας στο Κτηματολογικό Γραφείο Θεσσαλονίκης, κάτι για το οποίο ο κ. Σακαρέτσιος με διαβεβαίωσε ότι θα γίνει άμεσα», δήλωσε ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος.