Στο Περιφερειακό Συνέδριο θέματα που αφορούν το Δήμο Χαλκηδόνος

Από το γραφείο τύπου του Δήμου Χαλκηδόνος λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω δελτίο τύπου

 

Ολοκληρώθηκε χθες, Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018, η 1η ημέρα του 11ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη και συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.
Ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος κ.Τσουκνιδάς, μεταξύ άλλων, συμμετείχε στην 1η πρωινή συνεδρία για τα Ενεργειακά Δίκτυα, την Περιβαλλοντική Πολιτική και τη Χωροταξία, όπου έκανε τις εξής παρεμβάσεις:

1. Για την αναγκαιότητα επέκτασης του Δικτύου Διανομής Φυσικού Αερίου σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου.
2. Για το Συντελεστή Δόμησης στον πρώην Καποδιστριακό Δήμο Αγίου Αθανασίου που βρίσκεται σε εκκρεμότητα, ενώ υπάρχει σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου από το 2009 και οι Δημότες μας καταβάλλουν ως κατώτερη τιμή 65 ευρώ/τμ, αντί για 25 ευρώ/τμ που είναι το ορθό.
3. Για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ), στο οποίο δεν υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης και διόρθωσης τυχόν αστοχιών και παραλείψεων, ενώ δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμη ο τοπικός χωρικός σχεδιασμός προς αναπτυξιακό όφελος του Δήμου μας.
4. Για την αναγκαιότητα τροποποίησης των όρων του Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων, γνωστού ως ΚΕΝΑΚ, διότι υπάρχουν πληθώρα δημόσιων κτιρίων τα οποία είτε δεν διαθέτουν πολεοδομική άδεια, είτε υπάγονται ακόμη στις Κτιριακές Υποδομές (πρώην ΟΣΚ), με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται το έργο του Δήμου για την ενεργειακή τους αναβάθμιση.
5. Για τη δυνατότητα δημιουργίας αποχετεύσεων σε οικισμούς με πληθυσμό κάτω των 2.000 κατοίκων όπως οι Δ.Κ. Προχώματος (διαθέτει μάλιστα και βιολογικό καθαρισμό) και Μ. Μοναστηρίου, καθώς και η Τ.Κ. Αγχιάλου.
6. Τέλος, για την αναγκαιότητα ενσωμάτωσης της άτυπης περιοχής ΒΙ.ΠΑ. της Αγχιάλου, στο επίσημο καθεστώς των ΒΙ.ΠΑ., με τα οφέλη που απορρέουν από αυτήν.

Επίσης, ο κ.Τσουκνιδάς συμμετείχε στην 1η απογευματινή συνεδρία για τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό, όπου έθιξε το ζήτημα της στέγασης του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, το οποίο είναι το μοναδικό μεταξύ των όμορων με το Δήμο Χαλκηδόνος Δήμων (Δέλτα, Παιονίας και Πέλλης) και η αναβάθμιση και κατ’ επέκταση αξιοποίησή του καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου θα το καθιστούσε πόλο έλξης για τους κατοίκους όλων αυτών των περιοχών.
Τέλος, ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος σημείωσε για μία ακόμη φορά το θέμα της ανάδειξης του Μακεδονικού Τάφου του Αγίου Αθανασίου (του σημαντικότερου, κατά τους αρχαιολόγους, Μακεδονικού ταφικού μνημείου της περιοχής, μετά τη Βεργίνα), ώστε να καταστεί πλήρως επισκέψιμος και να ενταχθεί σε ένα δίκτυο μνημείων Αρχαιολογικού και τουριστικού ενδιαφέροντος μαζί με το Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων στην Ιστορική έδρα του Δήμου τη Γέφυρα, τον Αρχαιολογικό χώρο των Ιχνών μεταξύ Κουφαλίων και Χαλκηδόνας, το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας και τον Αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, στην Π.Ε. Ημαθίας.
Το συνέδριο συνεχίζεται σήμερα με τη 2η ημέρα των εργασιών του που περιλαμβάνει συνεδρίες σχετικά με τη Διοικητική Ανασυγκρότηση, την Αυτοδιοίκηση Α’βαθμού, την Παιδεία, την Υγεία και τη Διασυνοριακή Ανάπτυξη.

Γραφείο Τύπου Δήμου Χαλκηδόνος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *