Σύριζα Δήμου Χαλκηδόνος:”Δεν θέλουμε να δώσουμε κανένα χρίσμα υποψήφιου Δημάρχου”

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ-ΠΡΟΧΩΜΑΤΟΣ

10/12/2018

Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η

Πολίτες του Δήμου Χαλκηδόνας,

Στη πορεία προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές του ερχόμενου Μαϊου, οφείλουμε να θέσουμε υπόψη σας τις παρακάτω θέσεις-αρχές μας.

1.- Θεωρούμε πως οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Δημοτικού Συμβουλίου, Τοπικών Συμβουλίων και των άλλων οργάνων της Τ.Α., αποτελούν ύψιστο καθήκον και υποχρέωση όλων μας. Η συμμετοχή μας είναι απαραίτητη για να διαμορφώσουμε το πλαίσιο στο οποίο θα λειτουργήσουμε ως τοπική κοινωνία τα επόμενα  χρόνια..

2.- Οι δημοτικές εκλογές του 2019 θα διεξαχθούν,  για πρώτη φορά, με το σύστημα της απλής αναλογικής κι αυτό δίνει τη δυνατότητα να εκφραστούν όλες οι διαθέσεις και επιλογές των πολιτών, να δημιουργηθούν οι συνθήκες συνεργασιών σε δημοτικό επίπεδο, να πάψει επιτέλους η διοίκηση του Δήμου να είναι αποκλειστικά και μόνο υπόθεση του Δημάρχου. Επίσης διευρύνονται οι αρμοδιότητες των Τοπικών Συμβουλίων, δίνονται κίνητρα στους πολίτες των τοπικών διαμερισμάτων να ασχοληθούν με τα προβλήματα του τόπου τους και απεγκλωβίζονται τα Τ.Σ. από τα δημαρχιακά σχήματα και ψηφοδέλτια.

Το θεσμικό πλαίσιο, που για πρώτη φορά θα εφαρμοστεί, δίνει πολλές δυνατότητες για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε ως Δήμος, αφού ωθεί στη συνεργασία περισσότερων δυνάμεων και στη σύνθεση πολλαπλών θέσεων και απόψεων.

Οι δημοτικές εκλογές του 2019 θα γίνουν σε μια μεταμνημονιακή πραγματικότητα. Αυτό σημαίνει πως μετά από οκτώ χρόνια κρίσης και οικονομικής στενότητας, θα πρέπει να σχεδιάσουμε και να οργανώσουμε την οικονομική και διοικητική ανασυγκρότηση της χώρας.  Σ’ αυτή την προσπάθεια η Τ.Α. πρέπει και οφείλει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο, με προτάσεις, σχεδιασμούς και δυνατότητες υλοποίησης σημαντικών περιφερειακών προγραμμάτων.

Αυτή η προοπτική μας κάνει να αναζητήσουμε με μεγαλύτερη προσοχή, λιγότερους εγωισμούς, μηδενική έπαρση και με μεγάλη διάθεση ανάδειξης ανθρώπων και αντιλήψεων, που εκτιμάμε ότι μπορούν να ανταποκριθούν σε μια τέτοια αποστολή.

Δεν θέλουμε να δώσουμε κανένα χρίσμα υποψήφιου Δημάρχου.

Θα στηρίξουμε τον υποψήφιο Δήμαρχο και τους υποψήφιους συμβούλους που εκτιμάμε ότι μπορούν να ανταποκριθούν στο ρόλο που πρέπει να έχουν σε μια προσπάθεια που θα σπρώχνει την Ελλάδα και τις τοπικές κοινωνίες προς τα μπρος.

Θεωρούμε πως ικανοί άνθρωποι υπάρχουν σε όλους τους πολιτικούς χώρους και όταν πρόκειται για την Τ.Α. είναι καλό όλοι αυτοί να ενώνονται.

Η επιλογή των υποψήφιων Δημάρχων πρέπει να βασίζεται σε αξιοκρατικά κριτήρια κι όχι σε τοπικιστικά σύνδρομα.

Η γενικότερη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι να συνεργαστούν εκείνες οι δυνάμεις που εκφράζουν τον προοδευτικό χώρο, που θέλουν και μπορούν να οδηγήσουν τις εξελίξεις σε μια άλλη κατεύθυνση.

Με μια τέτοια λογική, δεν μπορούμε να μιλάμε για χρίσματα, ούτε για κομματικό πατρονάρισμα κανενός συνδυασμού.

Διαφωνούμε με τη λογική των άλλων κομμάτων που βαφτίζουν τα ψηφοδέλτιά τους ανεξάρτητα και μετά τις εκλογές χειραγωγούν Δημάρχους και Συμβούλια, προκειμένου να περάσουν την πολιτική τους. Τέτοια ανεξαρτησία την απορρίπτουμε.

Θέλουμε τη Δημοτική Αρχή πραγματικά ανεξάρτητη στη συγκρότηση και στις διεκδικήσεις της, Την θέλουμε όμως και συνεργάτη της κυβέρνησης όταν σχεδιάζεται μια πολιτική σε όφελος της πατρίδας και των πολιτών.

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ –  ΕΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΕΝΤΟΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ  ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΩΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΤΙΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.

Θα στηρίξουμε εκείνον τον συνδυασμό για το Δημοτικό Συμβούλιο κι εκείνους τους συνδυασμούς για τα Τοπικά Συμβούλια, που θα μπορούν να σταθούν, να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν σχέδια και προγράμματα για την Ελλάδα τη μεταμνημονιακή, την Ελλάδα της ανασυγκρότησης και της νέας εποχής.

ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ

One comment

  1. Βασίλης Ταρταμπούκας

    Καλό θα ήταν να μας πείτε και την άποψη σας για την ονοματοδοσία των Σκοπίων… Είστε μια ομάδα ανθρώπων που δραστηριοποιείται στην καρδιά της Μακεδονίας… πείτε και γι αυτό κάτι.
    Βασίλης Ταρταμπούκας
    Τομεράρχης Αγροτικής Ανάπτυξης & Πρωτογενούς Παραγωγής ΟΝΝΕΔ Χαλκηδόνος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *